Adalet ve Kalkınma Partisi Bolu Merkez İlçe 6. Olağan Kongresi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, ve çok sayıda partilinin katılımı ile gerçekleştirildi.

AK Parti Merkez İlçe Kongresinde tek aday olan mevcut Merkez İlçe Başkanı Ahmet Eker, delegelerin oyları ile merkez ilçe başkanlığına seçildi.

 MEHMET FATİH YALINIZ

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonunda düzenlenen AK Parti Merkez İlçe 6. Olağan Kongresine, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, AK Parti Bolu Milletvekilleri Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, gençlik kolları ve kadın kolları, ilçe belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan kongrede, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın görüntülü mesajı ve 15 Temmuz konulu sinevizyon gösterildi.

AK Parti Merkez İlçe 6. Olağan Kongresi protokol konuşmaları ile devam etti.

Kongrede ilk konuşmayı AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Eker yaptı. AK Parti’nin kuruluşundan bu yana girdiği her seçimi kazandığını söyleyen Eker, “AK Parti kurulduğu 14 Ağustos 2001 tarihinden 2017’ye kadar her seçimi kazanan, ülkemizin kaderi ile bütünleşen, geçmişte inançlarıyla, kimlikleriyle dışlanmış kesimlerin oluşturduğu onların sayesinde geniş kitlelere ulaşmış bir partidir. AK Parti cumhuriyet ile cumhuru buluşturduğu için milletimiz tarafından da bu kadar güçlü bir şekilde sahiplenilmiştir. AK Parti kuruluşu tepeden tabana değil, tabandan tepeye olduğundan AK Parti milletin partisidir. AK Parti demokrasinin ve değişimin teminatıdır.” diye konuştu.

“ARTIK HEDEF %50+1”

2019’da yapılacak seçimlerde teşkilatlara büyük görev düştüğünü ifade eden Eker, konuşmasına şöyle devam etti; “2019’daki seçimlerde, biz teşkilatların ve siz dava arkadaşlarımızın, bu davanın neferleri olarak işimiz artık daha zor. Artık %34’le, %40’la iktidara gelmek yok. Çıta %50+1’dir. %50’nin üzerinde oy almanın ne kadar zor olduğunu 2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimlerinde ve 16 Nisan Halk Oylamasında görmüş olduk. Bu yüzden 2019 seçimlerini kazanmak için şimdiden kolları sıvamalıyız. Bütün teşkilatlarımızla, siz dava arkadaşlarımızla beraber birlik ve beraberlik içinde çıktığımız bu meşakkatli yolda gece gündüz demeden, yüz yüze siyaset yaparak inşallah 2019 seçimlerini kazanmak zorundayız.”

“KAZANMAK ZORUNDAYIZ ÇÜNKÜ…”

AK Parti Teşkilatları olarak 2019’da yapılacak seçimleri kazanmak zorunda olduklarını ifade eden Eker, “Kazanmak zorundayız, çünkü 15 Temmuz gecesi kendini bilmez, beyinleri satılmış hainler tarafından bir devletin işgaline teşebbüsü gördük. O gece birilerinin dediği gibi kontrollü darbe değil o gece bir işgal girişimiydi. O gece, bu hain örgütün gözünü nasıl kan bürüdüğünü gördük. O işgal karşısında bu milletin dudaklarında tekbir, ellerinde bayrak abdest alarak ölüme giden şehitleri gördük.” dedi.

AK PARTİ BELEDİYECİLİKTEN DOĞMUŞTUR”

Kongrenin devamında konuşma yapan Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz AK Parti’nin belediyecilikten doğduğunu söyledi. Yılmaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi; “AK Parti belediyecilikten doğmuştur. Şu an Reisi Cumhurumuz geçmişte İstanbul gibi, Türkiye’nin en büyük kentinde, ve Avrupa’nın bir çok ülkesinden büyük bir kentte, çöpünü toplayamayan, suyunu akıtamayan bir yerde belediye başkanı olup, İstanbul’un yükünü üzerinde tutup ve insanların gönlüne girememiş olsaydı, İstanbul sayesinde Türkiye’nin gönlüne girememiş olsaydı, AK parti diye bir teşkilat olmaz, bizler olamayız ve Türkiye ile bütünleşen, bir kader birliği haline dönüşen bir hareket başlayamazdı.”

“HEDEFİMİZ BOLU’YU İLK 10 KENTTEN BİRİ YAPMAK”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz konuşmasının devamında Bolu’yu turizm, spor, sağlık ve üniversite kenti yapmak için belediye tarafından yapılan çalışmaları aktardı. Başkan Yılmaz, “Bolu özel bir coğrafyadır. Bu özel coğrafyanın hedefini, turizm kenti, spor kenti, sağlık kenti ve üniversite kenti olarak koyduk. Yaptığımız bütün çalışmalar bu amaca yönelik devam etmektedir. Öyle bir şehir ki, arazisinin %65’i ormanlarla kaplı, 200 kadar göl ve göleti olan özel bir coğrafya. Dünyada 4 mevsimin doyasıya yaşandığı tek bir yer vardır, işte Bolu. insan sağlığı açısından tek yaşanılabilir yer var o da Bolu’dur. İşte bu yüzden biz Bolu’ya tabiatın kalbi diyoruz. Şehri dünyada yaşanabilir bir kent yapmak için çok yoğun çalışıyoruz. Şehrimiz inşallah önümüzdeki süreçte, sularla kucaklaşmış, ormanla bütünleşmiş olarak dünyanın yaşanabilir ilk 10 kentinden biri olacaktır. Hedefimiz budur.” diye konuştu.

“TAYYİP BEY’İN RÜZGARI İLE SEÇİLDİK”

Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz konuşmasını şu sözlerle tamamladı; “Bolu CHP’nin kalesi olarak bilinirdi. İlk seçimlerde ne AK Parti’yi ne de bizi bilen yoktu. Hatta bu partiyi kurarken, yönetim kadrolarını oluştururken neler çektiğimizi ben biliyorum. O dönem Tayyip Bey’in gücü ve rüzgarı ile biz seçildik. İkinci dönemde de frenimiz olmadı, son dönemde biraz desteğimiz olduğunu ifade edebilirim. Bu kazancın altındaki en güçlü yapı nedir derseniz, baştan merkez ilçe olmak şartıyla, kadın kollarımız, gençlik kollarımız ve il teşkilatımızın bütünlüğü içinde olmuştur. Bunun için bu kadar uzun süredir görev yapmamıza vesile olan sizleri saygıyla selamlıyorum.”

“21 HASBİ KİŞİ İLE YOLA ÇIKTIK”

Kongrenin devamında konuşma yapan Ekonomi Bakan Yardımcısı Fatih Metin ise şunları söyledi; “Sene 2001. 21 kişi, kıymetli kurucu il başkanımızın, Sayın Alaaddin Yılmaz’ın başkanlığında hasbi 21 kişi ile yola çıktık. Sonra teşkilatlar olarak bu kuruluştan sonra ilk danışma meclisi toplantımızı Karacasu’da yaptık. O toplantıda il başkan yardımcısı olarak bana görev verildi. Organizasyonu yaptık. Ben sunucu olarak görevliydim. Aldım önüme listeyi, sayın il başkanım ve değerli yönetim kurulu üyeleri diye söze başladım. Rabbim 8 ay sonra, bize aynı kürsüde, sayın il başkanım, değerli milletvekillerim diye söze başlamayı nasip etti. Ardından 2004 yılında sayın il başkanım, sayın milletvekillerim, sayın belediye başkanlarım, sayın il genel meclisi başkanım ve üyelerim diye söze başlamayı nasip etti. Ve elhamdülillah o günden beri saygıdeğer bakanım, saygıdeğer başbakanım ve elhamdülillah saygıdeğer Cumhurbaşkanım diye söze başlayıp, bir siyasi partinin hedefi olan her türlü makamı milletten bu emaneti teslim alan bir partinin mensubu olarak şeref duyuyorum.”

Kongrenin devamında konuşmasını yapan AK Parti Bolu Milletvekili Fehmi Küpçü ise şöyle konuştu; “AK Parti kurulduğu günden beri milletimizle yürüdü. O yüzden AK Parti’de siyaset yapmak önemlidir. AK Parti’de siyaset yaparak sadece bugün değil, yarınlarımıza yönelik istikbalimize yönelik yol yürüyoruz.”

“YAPACAĞIMIZ ÇOK İŞ VAR”

Kongrede bir konuşma da AK Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun yaptı. Ercoşkun, “Bugün düğün günü. Partilerin kongreleri, tazelenmenin yenilenmenin, geleceğe dönük atılacak adımların heyecanla, enerjiyle bütünleştiği yeni dönemin ilk başlangıcının yapıldığı günlerdir. Bugün bu salonu dolduran çok kıymetli üyelerimize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bugüne kadar çok şey başardık ama yapacağımız da çok iş var. Bir çok şey yaptık, ülkemiz milletimiz için. Daha sonra Müslüman dünyası için dünyada kan ve gözyaşı nerede varsa oraya el uzatan bir milletin mensuplarıyız. Milli gelirine oranla en fazla yardım ve katkı yapan ülkenin mensuplarıyız. Bu yol hikayesinde beraber olduğumuz için gurur duyuyoruz.

“BELEDİYELERİN VE MİLLETVEKİLLİKLERİNİN HEPSİNİ ALACAĞIZ”

2019’da yapılacak seçimlerde belediyelerin ve 3 milletvekilinin hepsini AK Parti olarak alacaklarının sözünü veren İl Başkanı Nurettin Doğanay ise şunları söyledi; “AK Parti Bolu Teşkilatları olarak şu ana kadar girmiş olduğumuz seçimlerin hepsinde ama hepsinde özellikle tüm Türkiye’de olduğu gibi 7 Haziran seçimlerinde bir sıkıntı yaşanmıştı. Daha sonra 1 Kasım seçimlerinde AK Parti teşkilatları olarak birlik ve beraberlik içinde seçimlere girdik. Bolu genelinde %63.90 oranında oy aldık bizim için ciddi bir orandı ama biz sevinemedik. 3. Sıra milletvekilliğini 1018 oyla vermiştik. O sevinç kursağımızda kaldı. AK Parti’nin iktidar olmasına bile içimizde buruk bir sevinçle sevinmiştik. İnşallah bundan sonrasında AK Parti Bolu kadroları olarak burada bütün teşkilatlarımızın huzurunda söz veriyoruz. O 3. Sıra milletvekilliğini inşallah önümüzdeki dönemde 2019’da ama daha öncesinde yapılacak seçimlerde Bolu’da AK Parti’ye dahil olan Mengen, Kıbrıscık ve Mudurnu ilçeleri bizim belediyelerimizdi. Biz de o ilçeleri bir sebeple kaybettik. Allah nasip ederse, 2019’da değişen ve dönüşen teşkilatlarımızla birlikte önce yerelde tüm belediyelerin hepsini, milletvekillerinde 3 milletvekilinin, 3’ünü de alacağız bunun sözünü de burada vermek istiyorum.”

“TÜRKİYE’Yİ 780 BİN KİLOMETREKAREDEN İBARET SANIYORLAR”

Kongrede son konuşmayı yapan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, "Biz Antarktika’ya bilim üssü kurmaya gidiyoruz. Ama ana muhalefetin gözü, Edirne’den ötesini göremiyor. Biz, bütün dünyadaki mazlumlara kol kanat geriyoruz. Ama bunlar, Meclis binasından çıkıp vatandaşın arasında gezemiyor. Biz Kerkük diyoruz, İdlib diyoruz, Musul diyoruz. Onlar, haritaya bakıp, 'Orada ne işimiz var' diyorlar. Çünkü bunlar tarih bilmiyorlar, Türkiye’yi sadece 780 bin kilometre kareden ibaret sanıyorlar." dedi.

Bakan Özlü, partisinin İl Kültür Merkezinde düzenlenen Bolu Merkez İlçe Kongresi'nde yaptığı konuşmada, seçimlerin, halkın siyasete karşı tavrını ortaya koyması bakımından demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olduğunu söyledi. "Biz, AK Parti olarak 16 yıldır milletimizin koyduğu bu iradeyi, başımızın üstünde taşıdık." diyen Özlü, "Çünkü inandık ki, bu halk, feraseti ile en doğru kararı verir. Bizim milletimize duyduğumuz bu güven, aynı şekilde onlar tarafından da teveccühle karşılandı. Ve bu güzel ülkenin yönetimini bize emanet ettiler. Bu süre içinde emanete ihanet etmedik. Bu görevi en iyi şekilde, layıkıyla yerine getirmeye çalıştık. Ve çalışmaya devam ediyoruz." diye konuştu.

Özlü, bu karşılıklı güven ve teveccühün tesadüf olmadığını belirterek, "Biz vatandaşımızın karşısına, en doğru ve en dinamik kadrolarla çıkmaya büyük özen gösterdik. 'Bizi seçin' demeden önce, en küçük mahalleden büyük şehirlere kadar yol arkadaşlarımızla birlikteliğimizi pekiştirdik." şeklinde konuştu.

Demokrasilerin en önemli ayağının kongreler olduğuna dikkati çeken Özlü, "Çünkü kongreler ile vatandaş, iktidara ve devlete kendi iradesini yansıtıyor, siyasete elini koyuyor. Dolayısıyla kongreler, millet iradesinin belirleyiciliğinin ve güçlü demokrasinin de ilk adımıdır. Bütün il ve ilçe kongrelerimizde imanla, inançla, azimle yolumuza devam edeceğiz. İşte bugün, bu amaç için bir araya geldik." ifadesini kullandı.

"MİLLETİMİZDEN BAŞKA KİMSEYE HESAP VERMEDİK"

2019 sürecini ve sonrasını göğüsleyen güçlü kadroları oluşturmaya devam edeceklerini ifade eden Özlü, şunları kaydetti: "Çünkü 2019 çok önemli bir dönemeç. 2019 sadece AK Parti için değil, Türkiye için kader yılı olacak. Türkiye, 15 yıllık iktidarımız döneminde çok mesafe kat etti, büyüdü, güçlendi. Bu süre zarfında bütün olumsuz şartlara rağmen hedeflerimizden taviz vermedik. Güçlü Türkiye’yi inşa etmeye devam ettik. Milletimizden başka kimseye hesap vermedik. Hedeflerimize emin adımlarla yürürken, milletimizden başka bir dayanağımız olmadı, olmayacak. Bugün de dün olduğu gibi istikrarımızı ve güveni sağlayarak, büyümeye devam edeceğiz. Ancak, bulunduğumuz coğrafyada büyük, güçlü bir Türkiye istemeyen birtakım güçler her zaman olacaktır."

Bir gün sonrasını göremeyen bir ülkeden, 2023 hedeflerini koyan, 2071 stratejisini belirleyen bir ülkeye dönüşmeyi hazmedemeyenlerin olacağını vurgulayan Bakan Özlü, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ve bu planlarının en önemli ayağının AK Parti’siz bir Türkiye olduğunu biliyorlar. Ama biz buna izin vermeyeceğiz. Birlik ve beraberliğimizi bozmayacağız. 16 yıl önce ne için yola çıktığımızı unutmayacağız. Bundan sonra da o yolda birlikte ıslanmaya, birlikte yürümeye devam edeceğiz. Çünkü AK Parti, sıradan bir siyasi parti değildir. Dostlarımız da düşmanlarımız da biliyor ki, AK Parti demek, güçlü, bağımsız, yönü ileriye dönük bir Türkiye demektir. Bu gerçeğin bilincinde olacağız."

"TÜRKİYE’NİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ ÖĞRETECEĞİZ"

Kalplerin aynı heyecanla çarptığı sürece; hızlarını kimsenin kesemeyeceğini dile getiren Özlü, şunları söyledi: "Türkiye sizlerle birlikte, AK Parti kadrolarıyla birlikte, milletimizle birlikte 2023’e taşınacak ve Allah’ın izniyle 2053 yürüyüşüne devam edecektir. Biz Antarktika’ya bilim üssü kurmaya gidiyoruz. Ama ana muhalefetin gözü, Edirne’den ötesini göremiyor. Biz, bütün dünyadaki mazlumlara kol kanat geriyoruz. Ama bunlar, Meclis binasından çıkıp vatandaşın arasında gezemiyor. Biz Kerkük diyoruz, İdlib diyoruz, Musul diyoruz. Onlar, haritaya bakıp, 'Orada ne işimiz var' diyorlar. Çünkü bunlar tarih bilmiyorlar, Türkiye’yi sadece 780 bin kilometre kareden ibaret sanıyorlar. Bizim Orta Asya’dan Balkanlara, Akdeniz’den Afrika’ya uzanan manevi coğrafyamızdan haberleri bile yok. Ama olsun, biz onlara da Türkiye’nin büyüklüğünü öğreteceğiz."

Bakan Özlü, yapmanın her zaman zor, yıkmanın kolay olduğunu ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz zor ama kalıcı olanı seçtik. Yunus Emre ne diyor?: 'Ben gelmedim kavga için, benim işim sevgi için. Dostun evi gönüllerdir, gönüller yapmaya geldim.' Biz 15 yılda pek çok şey yaptık. Ama yaptığımız her şeyle, aynı zamanda milletimizin gönlünde yıkılmaz binalar inşa ettik. İşte şimdi bize düşen; bulunduğumuz yerde kök salmak, o binaları daha da sağlamlaştırmaktır. Milletimiz bize, bizler de siz değerli dava arkadaşlarımıza güveniyoruz. O güveni boşa çıkarmamak hepimizin görevi olmalıdır. Türkiye AK Parti diyecek, Türkiye Recep Tayyip Erdoğan diyecek. Ve biz bu sesi duymak için bütün gücümüzle çalışacağız."

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim