Türk Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Erhan Bayram, bazı illerde okul öncesi eğitimle ilgili alınan uzaktan eğitim kararlarına ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu.  Bayram, Bolu’da da okul öncesi için aynı kararın biran önce alınmasını önerdi.  

Haber: Aslı Akış

Ülkemizde artan koronavirüs vakalarının ardından yüz yüze eğitim verileceği açıklanan okul öncesi ve kreşler için bazı illerde uzaktan eğitime geçilmesi kararı alındı. Alınan kararların ardından Türk Eğitim Sen Bolu Şube Başkanı Erhan Bayram Bolu’da da uzaktan eğitim kararı alınmasını istedi.

“VAKALARIN HIZLA ARTTIĞI BOLUMUZDA KARARIN ALINMASI GEREKMEKTEDİR”

Erhan Bayram, çocukların, öğretmenlerin ve ailelerin sağlığının öncelik olduğuna vurgu yaparak;  “İstanbul ve Bursa Valilikleri, covid-19 salgınının seyrini dikkate alarak 01.12.2020- 04.01.2021 tarihleri arasında il genelindeki resmi anaokulu ve anasınıfları ile uygulama sınıflarında eğitim öğretim faaliyetlerinin uzaktan eğitim yoluyla sürdürülmesine karar vermiştir. Emeği geçen yetkilileri kutluyoruz. Sağlıktan başka her şeyin telafisi mümkündür. Vakaların hızla arttığı Bolumuzda da bir an önce aynı kararın alması gerekmektedir. Aksi takdirde ilimizdeki binlerce okul öncesi öğrencisi, öğretmenleri ve her birinin aileleri de büyük risk altında olacaktır. Çocuklarımızın, öğretmenlerimizin ve ailelerin sağlığı önceliğimiz olmalıdır” ifadelerini kullandı.

“BOLU İÇİN GEÇ OLMASIN!”

Bolu Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okul öncesi eğitimde uzaktan eğitim kararına ilişkin gerekli kararın alması gerektiğinin altını çizerek; “Okul Öncesi öğretmenlerine bakıcı muamelesi yapılarak ‘çalışan annelere’ kolaylık olsun saçmalığıyla açıldığı ifade edilen anaokulları ve anasınıflarında bir haftadır görüldü ki tam gün çalışan annelere yarım gün açık olan okul öncesi sınıflarının hiç bir faydası yok. Çocuklarımız okula gelmiyor. Bolu Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü bu konu ile ilgili acilen yeniden değerlendirme yapmalı ve İl Hıfzıssıhha Kurulu gerekli kararı bir an önce almalıdır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim