Türkiye’de 6 farklı ilde başlayan U14 Basketbol Bölge Şampiyonasının bir ayağı da Bolu’da başladı. 11 – 15 Şubat tarihleri arasında Karaçayır Spor Salonunda oynanacak olan karşılaşmalarda Bolu ilini ise Maratonspor temsil edecek. Basketbol İl Temsilcisi Bülent Tanesen ise bu tarz oganizasyonların ilimizde devam edeceğini duyurdu.

Türkiye Basketbol Federasyonu tarafından organize edilen U 14 Erkekler Basketbol Bölge Şampiyonası Bolu ilinde başladı. Alt yapı faaliyet programı kapsamında düzenlenen şampiyona bu sene Balıkesir, Aydın, Niğde, Şanlıurfa, Giresun ve Bolu olmak üzere 6 farklı ilde aynı anda başladı. 11 – 15 Şubat tarihleri arasında Karaçayır Spor Salonunda düzenlenecek olan şampiyonaya Samsun Bahçeşehir Okulları, Bartın Gündoğdu Gençlik, Eskişehir Gelişimspr, Kastamonu Basketbol, Kastamonu Yolspor, KDZ. Ereğli Belediyespor, Ankaa ODTÜ, Samsun Piri Reis Ticaret Meslek Lisesi, Ankara Sistem Basketbol, TED Zonguldak Kolejliler ve Bolu ilini temsilen de Maratonspor şampiyonada mücadele edecek.

Bolu Basketbol İl Temsilcisi Bülent Tanesen organizasyon hakkında bilgiler verdi ve bu tip organizasyonların devam edeceğini ifade etti. Tanesen konuşmasına şu şekilde devam etti, “Basketbol Federasyonunun Alt Yapı Direktörlüğünün organizasyonuyla busene tekrar ev sahipliği yapıyoruz U14 kategorisinde 3. Bölge olarak şampiyonaya ev sahipliği yapıyoruz. 11 takımı misafir ediyoruz ilimizde, bu takımlardan bir tanesi ilimizi temsil eden Maratonspor. Turnuva 3 gün boyunca Karaçayır Spor Salonunda sürecek ve günde 5 maç oynanıyor. Guruplarında birinci olan takımlarla en iyi ikinci takım bir üst tur olan Anadolu Şampiyonasında illerini temsil ederek bir üst tur olan Türkiye Şampiyonasına gitmek için mücadele edecek. Takımları burada ağırlamaktan ve Basketbol Federasyonunun faaliyetlerine ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz ve sizlerin de desteği ile bu tip organizasyonlara ev sahipliği yapmaya devam edeceğiz.” İfadelerine yer verdi ve tüm takımlara başarılar diledi.

MARATONSPOR TURNUVAYA FARKLI BAŞLADI

Turnuvanın açılış karşılaşmasında ise Bartın Gündoğdu Gençlik takımıyla mücadele eden Bolu temsilcisi Maratonspor müsabakadan 68 – 31 galip ayrılarak turnuvaya iyi bir başlangıç yaptı. Maratonspor antrenörü Selcan Karasu turnuvaya iyi başladıklarını ifade etti ve şu şekilde devam etti,” Turnuvalarda ilk maç her zaman büyük önem taşır bizde iyi bir başlangıç yaptık ve devamının gelmesini ümit ediyoruz. Turnuva boyunca Basketbol severleri hem bizi desteklemeye hem de bu tarz turnuvaların ilimizde daha fazla yapılması için tribüne davet ediyorum.” Dedi

Turnuvada Bolu’yu temsil eden Maratonspor’un maç takvimi se şu şekilde;

12 Şubat Çarşamba 18:00 Bolu Maratonspor – Samsun Bahçeşehir Okulları

13 Şubat Perşembe 14:00 Kastamonu Basketbol – Bolu Maratonspor

 

Editör: TE Bilisim