Türkiye'de hükümet sosyal medyanın denetlenmesine yönelik yeni düzenlemeler getirmeye hazırlanıyor.

Haber: Tuğra Gülen

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, dördüncü kez anne olan kızı Esra Albayrak'a Twitter üzerinden gelen yorumlara tepki gösterdi ve "Bu millete, bu ülkeye bu tür mecralar yakışmıyor. Onun için de bir an önce biz bunları parlamentomuza getirip bu tür sosyal medya mecralarının tamamen kaldırılmasını istiyoruz" demişti.

Bu gelişmenin üzerine; Köroğlu Haber olarak sosyal medya kısıtlamasını Bolu’nun gençlerine sorduk.

“DOĞRU BİR KARAR DA OLABİLİR, YANLIŞ BİR KARAR DA OLABİLİR”

Sosyal medyadaki zararlı içeriklerin küçük çocukları kötü etkilediğini söyleyen Eren Özdemir: “Okul kapandığından bu yana çok fazla kullanmamaya çalışıyorum. Daha çok ders çalışmaya odaklandım. Normal uyku düzenimiz değiştiği için daha fazla kullanmaya yelteniyoruz ama ben yine de dikkat ediyorum. Ortalama olarak günde 3-4 saatimi sosyal medyada geçiriyorum. Küçük çocuklar da sosyal medyayı takip ediyor ve sosyal medya onlara kötü örnek olabilir. Bu yüzden doğru bir karar da olabilir, yanlış bir karar da olabilir çok emin değilim. Ben ders videoları falan izliyorum ama kötü amaçlı kullanılması önlenebilir” ifadelerini kullandı.

“GELENEKSEL MEDYA ESKİSİ KADAR RAHAT DEĞİL”

Sosyal medyanın geleneksel medyaya oranla daha serbest olduğuna dikkat çeken Turan Berkay Nasuhoğlu: “Günde ortalama olarak sosyal medyayı 3-4 saatten fazla kullanıyorum. Ben sosyal medyanın kapatılması durumuna çok iyi bakmıyorum çünkü geleneksel medyanın duruşu artık belli. Çünkü bir çizgisi var ve baskı durumu var. Geleneksel medya artık eskisi kadar rahat değil. Biz fikirler bazında sosyal medyayı daha rahat kullanıyoruz. Fikirlerimizi ve görüşlerimizi sosyal medyada paylaşabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

“KAPATILMAMASINI İSTİYORUM”

Sosyal medya kısıtlamasına karşı olduğunu dile getiren Nasuhoğlu: “Geleneksel medya bu kadar açık olmadığı için biz sosyal medyada faaliyetlerimizi gösterebiliyoruz. Ben bu yüzden kendi özgürlük alanımızın fikirlerimizin kısıtlanacağını düşünüyorum. Ben kapatılmamasını istiyorum” şeklinde konuştu.

 “SOSYAL MEDYAYI YOĞUN KULLANIYORUM”

Günde 2-3 saatini sosyal medyaya harcadığını belirten Murathan Kuş; “Sosyal medyayı yoğun bir şekilde kullanıyorum. Ortalama olarak günde 2 – 3 saat kullanıyorum” dedi.

“SOSYAL MEDYADA GÜNDEMDE SAÇMA KONULAR OLUYOR”

Sosyal medyadaki gündemde bazen saçma konuların olduğunu söyleyen Kuş; “Sosyal medyanın kapatılması karışık bir konu. Sosyal medyada gündemde saçma konular oluyor. Ülkemizde şehit olduğu zaman sosyal medyada şehit haberlerini nadir bir şekilde gördüm. Bu yönden baktığımızda kapatılması doğru bir karar” diye konuştu.

“BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ HER ŞEYDEN ÖNCE GELİR”

Basın özgürlüğünün önemine de değinen Kuş; “Diğer yönden baktığımızda bir videoda Cumhurbaşkanımıza karşı yapılanlar çok tepki çekti. Berat Albayrak’ın eşine ve çocuklarına hakaretler edildi. Bunu önlemek amacıyla böyle bir şey yapmak istediler. Bence yanlış bir karar. Çünkü basın özgürlüğü her şeyden önce gelir” dedi.

 

 

Editör: TE Bilisim