Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Bolu Şubesi ve KOSGEB işbirliği ile 6.sı düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimi tamamlandı. Eğitim, MÜSİAD Bolu Şubesinde düzenlenen sertifika töreni ile sona erdi.

MÜSİAD Bolu Şubesinde düzenlenen sertifika törenine uygulamalı girişimcilik eğitimi katılımcıları ve MÜSİAD yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Sertifikalar verilmeden önce bir konuşma yapan MÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Bozacı, eğitimin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Bozacı şöyle konuştu; “MÜSİAD Bolu Şubesi olarak KOSGEB ortaklığı ile 6.sını bitirdiğimiz girişimcilik kursumuzu sertifika töreni ile sonlandıracağız. Yaklaşık 3 yıldır biz bu kursu KOSGEB ortaklığı ile düzenlemeye çalışıyoruz. MÜSİAD olarak genç girişimciliğe özellikle önem veriyoruz. Zaten 3 yılda 6.sını düzenlememiz de bunun bir göstergesi. KOSGEB Müdürümüz Sayın Kürşad Dereci’ye de teşekkürlerimizi sunuyoruz. Bu arada, hiçbir çabasını esirgemeyen hatta fikir babası sayabileceğimiz Gençlik Kolları Başkanımız Mehmet Aydın’a, Şube Başkanımız Abdullah Abat’a da teşekkür ediyoruz.”

“Bir organizasyonun omurgası katılımcılardır”

Erkan Bozacı, konuşmasının katılımcılara yönelik kısmında bazı tavsiyelerde bulundu. Bozacı, Türkiye’deki genç girişimcilerin global örneklerden hiçbir eksikliğinin bulunmadığını söyledi. Bozacı şöyle devam etti; “Ülke ekonomisi için özellikle bulunduğumuz dönem içinde genç girişimciliğin, devletin üst kademelerinden STK’lara dolayısıyla da topluma yansımasını hepiniz biliyorsunuz. Genç bir ivmesi olmayan, genç bir itiş gücüne sahip olmayan şeylerin sürdürülebilirliği mümkün değil. Biz de bu inançla bu kursları düzenlemeye çalışıyoruz. Mümkün olduğunca da aksi bir görüş olmadıkça da elimizden geldiğince yapmaya devam edeceğiz. İnşallah sizden sonrakilere de hem tavsiye, hem de örnek niteliğinde olmanızı temenni ediyoruz. Tavsiye olmak kolay ama bildiğiniz gibi örnek olmak zor.

Sertifikaları alıp da denk gelirse demek olmaz inşallah. Şimdiye kadar çok rastlamadık şükürler olsun. Önce yerel markalar, sonra da bölgesel markalar, ardından da ulusal hatta global markalar bekliyoruz. Çünkü ister bilişim, ister teknoloji, ister farklı sektörlerden örnekler verelim. Küresel örneklerde gördüğümüz genç girişimcilerden bu toprakların en ücra köşesinde yaşayan en ufak bir farkının olduğunu en ufak bir eksikliğinin olduğunu düşünmüyoruz. Sadece biraz motivasyon eksikliği, biraz çevresel faktörler, biraz vizyon ve inanç eksikliği olduğunu düşünüyoruz. Bu noktada bu tür kursların, bu tür aktivitelerin ki, ne kadar organizasyon yapılırsa yapılsın, bir organizasyonun omurgası katılımcılarıdır. O yüzden katılımcılarımız bu işin olmazsa olmazıdır. Bundan sonra da inşallah lokomotifi olursunuz. Emeği geçen herkese, katıldığınız ve tamamına erdirdiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Hayırlara vesile olsun inşallah.”

Editör: TE Bilisim