Mengen İl Genel Meclis Üyesi Zeki Ozulluoğlu, Mengen ilçesinde TEOG’dan başarılı olan öğrencilere Çanakkale gezisi düzenlendiğini söyledi. Ozulluoğlu ayrıca her köye bir kütüphane yapacaklarını da belirterek, “56 köye 56 kütüphane projesini hayata geçirdik” dedi.

Zeki Ozulluoğlu, TEOG sınavında başarılı olan öğrencileri içimn Çanakkale gezisi düzenledikleri belirterek, “Bu 3.dönemimiz ve bir farklılık oluşturmak istedik. Mengen’de TEOG sınavında başarılı olan öğrencilerimize Çanakkale gezisi düzenledik.  Milliyetçi, muhafazakâr ve vatansever duygularını genç nesillerimize Çanakkale’yi görerek yaşatmak istedik. Çanakkale gerçeğimizi çocuklarımıza göstermek anlamında bir proje başlattık. Çocuklarımızı Çanakkale’ye götürmek için bir bütçe hazırladık.” dedi.

“56 TANE KÖYE 56 ADET KÜTÜPHANE”

Mengen İl Genel Meclis Üyesi Zeki Ozulluoğlu, köylerde yaşayan çocukları ilimle buluşturmak adına bir proje başlattıklarını ifade ederek kütüphane projesi ile ilgili bilgiler verdi. Ozulluoğlu şunları söyledi; “Mengen’in 56 köyü var. 250 tanede mahallemiz var. 56 köye 56 kütüphane projesi düşündük ve uygulamaya geçirdik. Yaz aylarında Mengen’in köyleri kalabalık olmaktadır. Köylere gelen ya da köyde yaşayan çocuklarımızı kitapla, bilimle ve ilimle buluşturmak adına ve onları okumaya teşvik etmek amacıyla ilçe milli eğitim müdürüyle yapmış olduğum görüşme neticesinde paket programlar olduğunu söylendi. 56 tane köye 56 adet kütüphane yapılarak, her köyümüze kütüphane kazandırmış olacağız. Kütüphanenin olacağı yerler köy odası, muhtarlık binası, köy konakları olabilir. En uygun, en kolay şekilde ulaşabilecekleri yerler olabilir. Köyde yaşayan çocuklarımızı ilimle, bilgiyle ve kitapla buluşturmak onları memleketimize hayırlı, iyi insan olma anlamında yetişmelerini sağlamaktır. Belki en güzel projemiz bu diyebilirim.”

Editör: TE Bilisim