Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan başkanlığında, Bolu Belediye Meclisi Temmuz Ayı 1. Oturumu meclis toplantı salonunda gerçekleştirildi.  Toplantıda özel halk otobüslerinde öğrencilere uygulanan indirim şarta bağlandı. İkametgâhı Bolu’da olmayan öğrenciye artık herhangi bir taşıma indirimi yapılamayacak.

Haber: Ebru Buket Dönmez

Bolu Belediye Meclisi Temmuz Ayı 1. Oturumunda ikametgahını Bolu’ya aldırmayan öğrencilerin halk otobüslerinde tam ücret ödemesi konusu görüşüldü konu Teftiş Murakabe komisyonuna ve Çeşitli İşler komisyonuna havale edildi. Komisyona sevk edilen ve bir sonraki mecliste tekrardan görüşülerek karara bağlanacak olan konu kabul edilirse ikametgahı Bolu’da olmayan öğrenciler ikametgahını Bolu’ya aldırmadığı sürece halk otobüslerinde tam ücret ödeyecek.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN İKAMETGÂHLARINI BOLU’YA ALMAK İSTİYORUZ”

Uygulanacak yeni tarife şartı ile ilgili Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan; “Bunu komisyona havale edelim ama ben bilgi vereyim. Buradaki muradımız şu; çok sayıda öğrencimiz gelecek. Bana göre Türkiye’nin en güzel şehrine gelecekler. Ancak bu öğrencilerimizin ikametgâhlarını Bolu’ya almak istiyoruz. Biliyorsunuz İLBANK kişi başına ücret ödüyor. Altyapısından, üstyapısından faydalandığın bir şehre katkı da vermen gerekiyor. Birinci ikametini Bolu’ya aldırmayanlara indirimli öğrenci kartı vermeyeceğiz. Bu eski dönemde başlayan bir projeydi aslında. Tam takip edilemedi. Amacımızı anlatabildim mi bilemiyorum, kötü bir uygulama değil.” dedi.

“BOLU’YA BİR KATKINIZ OLSUN”

Başkan Özcan İl dışından gelen ve ikametgahını Bolu’ya aldıran öğrencilerin Bolu’ya bir katkıda bulunacağını vurgulayarak;  “Kamu yararına bir uygulama. Öğrenci kardeşlerimize zaten birçok konuda katkı veriyoruz. Daha sosyal bir şehir olma konusunda çabalıyoruz. Öğrenci kardeşlerimize yasa gereği zorunlu değil ama indirim uyguluyoruz. Zaten Bolu’da oturan öğrenci kardeşlerimiz bundan etkilenmeyecek. Diğer şehirlerden gelen öğrenci kardeşlerimize diyoruz ki gelin sizin de Bolu’ya bir katkınız olsun, ikametgâhınızı Bolu’ya aldırın. Buradan elde edeceğimiz parayı yine Bolu halkının hizmetinde kullanacağız, kendi cebimize alıp gitmeyeceğiz ki” ifadelerini kullandı.

AK Parti Bolu Belediye Meclis Üyesi Hacer Çınar, konu üzerinden değerlendirmede bulunarak uygulamanın yanlış olduğunu söyledi. Çınar;  “Öğrenci her yerde öğrenci, şehrin altyapısından üstyapısından faydalanıyor ama geçici olarak faydalanıyor” dedi.

Editör: TE Bilisim