Bolu Valisi Ahmet Ümit, Göynük İlçesine bağlı Himmetoğlu Köyü’ne ziyarette bulundu. Vali Ümit, köyün taşınacağı alan ile ilgili görüşmeler yaptı talep ve önerileri dinledi. Ümit, vatandaşların mağdur edilmeyeceği planlamalar yapılacağının da altını çizdi.

Haber: Aslı Akış

 Bolu Valisi Ahmet Ümit, ilgili kurum yetkilileri ile birlikte Termik Santralin üretim sahasına yakın olması sebebiyle taşınacak olan Göynük İlçesine bağlı Himmetoğlu Köyü’nün yeni yerinde incelemelerde bulundu.

“VATANDAŞLARIMIZI MAĞDUR ETMEYECEK PLANLAMA YAPĞACAĞIZ”

Köyün taşınacağı alandaki çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Ümit, “Vatandaşlarımızın kendi evlerini yapmaları için gerekli olan altyapı çalışmaları en kısa sürede başlayacak. Köy yeni yerine taşınırken vatandaşlarımızı mağdur etmeyecek şekilde planlamalarımızı yapacağız” dedi.

“KOORDİNELİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞILACAK”

Vali Ümit, “İlgili kurum yetkililerimizle birlikte köyün taşınacağı alanı mahallinde inceledik. Her kurum yetkilisi kendi perspektifinden bakarak modern bir köy için yapılması gereken işleri planlayacak, birlik ve beraberlik içerisinde koordineli bir şekilde çalışılacak” diye konuştu.

VALİ ÜMİT TALEP VE ÖNERİLERİ DİNLEDİ

Himmetoğlu Köyü’nü de ziyaret ederek vatandaşların talep ve önerilerini dinleyen Vali Ahmet Ümit; “Amacımız, yeni yerleşim yerinde, hak sahiplerinin güvende olacakları kendi evlerini yapabilmeleri için gerekli olan alt yapı hizmetlerinin bir an önce tamamlanmasını koordine etmektir” ifadelerini kullandı.

Aksa Enerji Göynük Termik Santrali’ni ziyaret ederek Santral Müdürü Özcan Hafızoğlu’ndan çalışmalar hakkında bilgiler alan Vali Ümit; “Yeraltı kaynaklarımızın değerlendirilerek ekonomimize kazandırılmasına katkılarınızdan dolayı teşekkür eder başarılarınızın devamını dilerim” dedi.

Editör: TE Bilisim