(Haber: Servet Gökçek) - Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü akademisyen, öğrenci ve mezun öğrenciler, Kariyer Planlama ve Mezun İzleme Uygulama ve Araştırma Merkezi (KARMER) desteğiyle düzenlediği Mezunlar Buluşması etkinliğinde bir araya geldi.

BAİBÜ İzzet Baysal Kültür Merkezi Pembe Salonda düzenlenen etkinliğe; Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Samettin Gündüz ve Prof. Dr. Aydın Him, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazmiye Yıldırım, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Nevin Çıtak Bilgin, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasemin Yıldırım Usta, Sağlık Bilimleri Fakülte Sekreteri İbrahim Güler, akademik-idari personel ile öğrenciler ve mezunlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda müzik dinletisi sunuldu.

Etkinliğin açılış konuşmasını BAİBÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü mezunu Arş. Gör. Mervenur Böyük yaptı. Bir bölümünün referansının mezunları olduğunu kaydeden Böyük, “Bilime ilgi duyan, meraklı, araştırmacı, inovatif, hasta haklarına saygılı, hemşireliğin etik ilke ve kodlarına bağlı, sosyal transkripti güçlü mezunlar yetiştirmek temel hedefler arasındadır.” dedi.

“Hemşirelik Bölümü, günümüzde yüzlerce mezunu ile ülkemizde başarıyla temsil ediliyor”

Merhum hayırsever İzzet Baysal’ın kurduğu İzzet Baysal Vakfı’nın desteğiyle yola çıkan köklü kurumun, günümüzde yüzlerce mezunu ile ülkemizde ve dünyanın dört bir yanında başarı ile temsil edildiğini vurgulayan Böyük, “Biz Hemşirelik Bölümü olarak, bugün geldiğimiz noktada eğitimimizi daha nitelikli hale getirmek ve mezunlarımızın 21’inci yüzyıl becerilerine sahip olarak mezun olmaları için var gücümüzle çalışıyoruz.” diye konuştu.

“Yetenek Kapısı’na üye olun”

KARMER Öğr. Gör. Murat Er ise, mezun öğrencilerin Yetenek Kapısı platformuna üye olmalarının önemine değindi. Katılımcıları Kariyer Merkezi tarafından açılan atölye ve eğitimlere davet etti. Mezunların ve öğrencilerle olan iletişimin artırılmasına yönelik çalışmaların devam edeceğini vurgulayarak, programın hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

“Akreditasyon için bizleri her zaman destekleyen Rektörlüğümüze teşekkür ediyorum”

Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yasemin Yıldırım Usta ise yaptığı konuşmada, “Hizmet verdiğimiz popülasyonların epidemiyolojik özelliklerinde değişiklikler, teknolojik gelişmeler, bilginin yaygınlığı ve dünyadaki sağlık sistemlerindeki hızlı değişiklikler, sizlerin mezuniyet sonrası güvenli ve yetkin şekilde çalışmasını sağlamak için eğitim sistemimizi akredite etmeye, dönüştürmeye ve etkili bir şekilde bu değişime yanıt vermeye çabalıyoruz. Akreditasyon için bizleri her zaman destekleyen Rektörlüğümüze bir kez daha teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Mezun izlem sonuçları paylaştı

Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekan Yardımcısı, Mezun Takip ve Değerlendirme Komisyonu Başkanı Doç. Dr. Nevin Çıtak Bilgin ise, hemşirelik mesleğinde çok yol katedildiğine dikkati çekerek, “Ancak yolculuğumuz henüz bitmedi. Daha başarmamız gereken çok şey, ulaşmamız gereken birçok hedefimiz ve üstesinden gelmemiz gereken zorluklar var. Yeniden bağlantı kurmak, birbirimizi destekleyip ilham verebilmek için iş birliklerimizi güçlendirmeye ihtiyaç var. Geleceğin hepimiz için bireysel ve kolektif olarak çok güzel şeyler getireceğine hiç şüphem yok. Hikayelerimizi, hayallerimizi, başarılarımızı ve başarısızlıklarımızı paylaşalım. İlerlemeye devam etmek ve hayallerimizden asla vazgeçmemek için birbirimizi motive edelim. Yeni bir başlangıcın ilk adımı olan bu buluşmadan en iyi şekilde yararlanıp yapabileceklerimizi göstermeye ve sinerji yaratmaya devam edelim.” diye konuştu.

Açılış konuşmasının ardından Doç. Dr. Bilgin, mezun izlem sonuçlarını paylaştı.

Program kapsamında, hemşirelikte 20 yılını doldurmuş mezunlarımıza, sanatçılara, programın düzenleme kurulu üyeleri ve emeği geçenlere teşekkür belgeleri takdim edildi.

Editör: Servet GÖKÇEK