Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremde yaşadıkları topraklardan ayrılmak zorunda kalıp Bolu'da barınan depremzede kadınlar kolları sıvadı mutfağa girdi. Kızılay ev sahipliğinde bir araya gelen depremzede kadınlar, hamarat elleriyle bayram için tepsi tepsi yaprak sardı.

HABER: ASLI AKIŞ

Türk Kızılay’ı Bolu Şubesi ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) işbirliği ile Hattat Emin Barın Öğrenci Yurdu’nda kalan depremzede vatandaşlar için Ramazan Bayramına hazırlık yapıldı,  bayramların vazgeçilmez ikramlıkları arasında bulunan yaprak sarma etkinliği düzenledi.

Farklı illerden gelen ve yurtta kalan depremzede kadınlar mutfakta bir araya geldi. Hep birlikte yaprak sarmalarını önce kaynattı sonra iç hazırlayıp, işe koyuldu. hamarat ellerin kendi yörelerinin türkülerini söyleyerek hazırladığı kazan dolusu yaprak sarmalar, yine yurtta kalan depremzedelere ikram edildi. Kadınlar etkinlik için Kızılay ekiplerine teşekkür etti.

“ACIMIZ BİR AŞIMIZ BİR” DİYEREK SEVGİMİZİ KATTIK”

Türk Kızılay Bolu Şubesi Kadın Teşkilatı Başkanı Ünsal Toylan, “Acımız bir aşımız bir” diyerek çıktığımız bu yolda Türk Kızılay Bolu şubesi olarak bayram tatlılarımızdan sonra yaprak sarması sarıp gönüllere konmak istedik. Tüm malzemeleri birbiri ile buluşturarak sevgimiz onlara geçsin, birliğimiz beraberliğim daim olsun istedik.

GÖNÜLLERE DOKUNDULAR

Pirincimizi baharatlar, domates ve salçamızla buluşturduk, en önemlisi sevgimizi kattık. Depremzede kadınlarımız ile olabilmek için.  Kadınlarımızla mutfağa girdik. Kendi evlerinde kendi mutfaklarında gibi hissetsinler diye düşündük. 1000 kişilik bir yaprak sarması hazırlıyoruz. Yurtlarda kalan tüm depremzede vatandaşlarımıza dağıtılacak”  şeklinde konuştu.

“BİRAZ BURUK BAYRAM OLACAK”

Yurtta düzenlenen yaprak sarma etkinliğine katılan depremzede Fatma Karaca, “Herkesten Allah razı olsun derim. Çok memnunuz. Bir kardeş memleket olarak çok memnunuz. Çalışanların da. Hep hepsinde, dışarıdaki, içeridekinde Allah devletimize de zeval vermesin. Milletimize de ne diyeyim. Herkesten Allah razı olsun. Biraz öyle, biraz buruk bayram olacak. Biraz evdeymiş gibi biraz arkadaşlarla buluşunca neşeleneyim. Biraz eski bayram aklına gelir vurup kalıyor. Sevdiklerin aklına geliyor öyle bir buruklaşıyor” dedi.

Editör: Ebru Buket EKE