(Haber: Aslı Akış)- İl Genel Meclisi Ekim ayı toplantıları İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer başkanlığında devam ediyor. Toplantıların Perşembe günü gerçekleşen oturumunda 7 madde görüşüldü, 4 önerge gündeme alınarak ilgili komisyona sevk edildi.

İl Genel Meclisi toplantılarının dördüncü günü gerçekleşen oturumunun ilk maddesinde Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait merkez ilçe Ömerler köyü hudutlarında bulunan tapunın 1317 parsel nosunda kayıtlı 416m2 lik taşınmazın üzerindeki maden suyu tesisinin satışına dair İmar ve Bayındırlık komisyonundan gelen rapor ele alınarak oy birliği ile kabul edildi.

Gündem maddesiyle ilgili İl Genel Meclisi CHP Gurup başkanvekili Erhan Beykoz söz aldı. Akabinde İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer de meclis üyelerine bilgi verdi.

Gündemin ikinci maddesinde,  merkez ilçe Akçaalan köyü, Gavurdamı mevkiinde bulunan Q=0,30lt/sn. debilik kaynak suyunun Q=0,20 lt/sn.lik kısmı kullanma amaçlı olarak 24.09.2019 tarihinde 5 yıllığına kiralanmış olup, kira süresinin belirlenmesi talebi görüşülerek Çevre ve Sağlık komisyonuna havale edildi.

Toplantının devamında, Mengen ve Dörtdivan ilçeleri köylere hizmet götürme birliği hesaplarına ödenek aktarılması talepleri ele alınarak meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

Gündemin beşinci maddesinde il özel idaresinde içme suları ile alakalı mühendis ihtiyacının karşılanabilmesi amacıyla atama işlemlerinde kullanılmak üzere 1 adet 5.derecelik mühendis kadrosu ihdas edilmesi ile ilgili (I) sayılı kadro ihdas cetvelinin (memur) onaylanmasına dair plan ve bütçe komisyonundan gelen rapor görüşülerek oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda, Gerede ilçesi Çayören köyünde bulunan tapunun 102 ada 1 parsel numarasında kayıtlı taşınmazın bulunduğu alanda 09.08.2023 tarih ve 200 sayılı il genel meclis kararıyla onaylanan, konut dışı kentsel çalışma alanı amaçlı 1/5000 ölçekli nazım imar planı ve beton santrali alan amaçlı 1/1000 ölçekli uygulama imar planına ilan askı süresi içerisinde itiraz edilmiş olup, yeniden görüşülerek karar bağlanmasına dair İmar ve Bayındırlık komisyonundan gelen rapor ele alındı.

Son gündem maddesi gereği ilimizde kış mevsiminin yoğun kar ve çok yağışlı geçmesinden dolayı, merkez ilçe köylerimize ulaşım sağlayan ve halkın yaşam standart etkileyen asfalt yollarında araç trafiğinin güvenli ve konforlu bir şekilde sağlanması için trafik yol çizgi boyası ve yol yapım çalışmalarının tamamlanabilmesi için ödenek talebi görüşülmek üzere Plan ve Bütçe Komisyonuna havale edildi.

4 ÖNERGE GÜNDEME ALINDI

Gündem maddelerinin görüşülüp karara bağlanmasının ardından Mudurnu  ilçesi köylerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere Mudurnu köylere hizmet götürme birliği hesaplarına 2 Milyon 73 bin TL, Yeniçağa ilçesi köylerinin ihtiyaçlarını karşılamak üzere Yeniçağa köylere hizmet götürme birliği hesaplarına 565 bin TL, Seben ilçesi köye yönelik hizmetlerde kullanılmak üzere Seben köylere hizmet götürme birliği hesaplarına  toplamda  1 milyon 335 bin TL, Kıbrıscık ilçesi köye yönelik hizmetlerde kullanılmak üzere Kıbrıscık köylere hizmet götürme birliği hesaplarına 1 milyon 133 bin TL ödeneğin aktarılması talebi görüşülerek önergeler gündeme alındı ve Plan ve Bütçe komisyonuna havale edildi.

İl Genel Meclisi 6 Ekim Cuma günü sona erecek.