Bolu İHH Başkanı Fethi Sarımsakcı, hayırseverlerin destekleriyle temin edilen yardımlarının, ramazan ayında ihtiyaç sahibi aileye ulaştıracağı bildirildi.

HABER: ASLI AKIŞ

Ramazan ayında yapılan yardımlar, toplanan bağışlar ve iftar programlarına ilişkin bilgiler veren Bolu İHH Başkanı Fethi Sarımsakcı, Ramazan ayı bereket ve paylaşma ayı olduğuna dikkat çekti. Sarımsakcı, Ramazan ayının 15’inde dünya yetimler gününde iftar programı düzenleyeceklerini duyurdu.

Tüm İslam âlemi ve Boluluların ramazanını tebrik ederek sözlerine başlayan Fethi Sarımsakcı; “Ramazan öncesi hazırlıklarımız vardı. Tespit ettiğimiz ihtiyaç sahibi, yetim, öksüz ailelerimize halen dağıtımımız sürüyor. Bunun yanı sıra et, tavuk Un ve patates dağıtımlarımız var ailelere. Ramazan boyunca da dernek binamızda her akşam 30 ve 50 ihtiyaç sahiplerine iftar programımız devam etmektedir” diye konuştu.

“HAKİKATEN İHTİYACI VAR MIDIR YOK MUDUR DİYE YERİNDE İNCELEME YAPIYORUZ”

Bolu İHH olarak kendilerine müracaat eden mültecileri gerçekten ihtiyaç sahibi olup olmadıklarını yerinde incelediklerini vurgulayan Fethi Sarımsakcı, yanlış olarak bilinen konuya dair kamuoyuna açıklamada yaptı. Sarımsakcı; “Mültecilerin ilk olarak bize müracaat etmeleri gerekmektedir. Müracaat ettikten sonra biz hakikaten ihtiyacı var mıdır yok mudur diye yerinde inceleme yapıyoruz. Sonrasında elimizde olan imkânlarla, bağışçılarımızın bize verdiği imkânlar ölçüsünde yardımlarımızı sürdürüyoruz.

“YARDIMLARIMIZ AĞIRLIKLI YEREL AMA İHTİYAÇ SAHİPLERİNE GİDİYOR”

Bizim yaptığımız çalışmalar sadece mültecilere özelmiş gibi algılanıyor. Özellikle altını çizmek istiyoruz; yaptığımız bağışların büyük bir bölümü yerel ihtiyaç sahipleridir. Ama şunu da belirtmek isterim ki ihtiyacı olan kim olursa olsun biz mazlumun dinine, diline, ırkına, rengine bakmayız. En yakın tarihimizi örnek verecek olursak halen Romanya ve Polonya sınırında Ukraynalı mültecilere savaş mağdurlarımıza yardımlarımız devam ediyor. Dolayısıyla bizim mazlumun herhangi bir şeyi sorgulayamayız. Bu yüzdende Bolu’da ki yardımlarımız ağırlık yerel ama ihtiyaç sahiplerine yardımlarımızı sürdürüyoruz.”  İfadelerini kullandı.

SARIMSAKCI, BAĞIŞ YAPMAK İSTEYENLERE SESLENDİ

Sarımsakcı, bağış yapmak isteyenlerin, dernek merkezi ya da 0 545 215 84 44 numaralı hattan ulaşabileceklerini belirterek; “Bağış yapmak isteyenler bize internet aracılığı, 0 545 215 84 44 numaralı telefondan ya da dernek binamız Park Cafe’nin karşısında oradan ulaşabilir. Banka hesaplarımız var internetten girip hesaplarımız bulabilirler. Bizim için yaptıkları bağış banka hesabı olursa açıklama kısmına nereye gitmesini istiyorlarsa oraya belirtmelerini önemle rica ediyoruz.” dedi.

“SAVAŞIN, GÖZYAŞININ OLMADIĞI BİR DÜNYA DİLİYORUM”    

Her yıl olduğu üzere bu Ramazan ayının 15’inde Dünya Yetimler Gününde iftar programı düzenleyeceklerini duyuran Fethi Sarımsakcı; “Her yıl olduğu gibi bu yılda yapacağız. Ramazan şerif dolayısıyla bütün dünyada barışın kardeşliğin huzurun olmasını temenni ediyorum. Savaşın, gözyaşının olmadığı bir dünyada daha nice güzel ramazanlar geçirmeyi, hatta ve hatta bütün mazlumların yüzünün güldüğü bir ramazan geçirmeyi cenabı haktan niyaz ediyorum. Bütün Bolulu hemşerilerimizin ramazan şerifini tebrik ediyorum.” Şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim