İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş, il teşkilatının üye sayısını bin 528 olarak açıklayarak, “Partimize üye olan kişilerin ailelerine, çocuğuna, yakınlarına, akrabalarına negatif ayrımcılık yapılıyor” dedi.

Özel Haber: Oğuzhan Eke

İYİ Parti, Türkiye genelindeki üye sayısını 500 bin barajının üstüne çıkardı. Bolu’da da İYİ Parti teşkilatına üye katılımları devam ediyor. Partiye olan ilgi ve devam eden çalışmalarla ilgili İYİ Parti Bolu İl Başkanı Ahmet Örnekbaş açıklamalarda bulundu.

“40-50 YILLIK SİYASİ PARTİLERİ GERİDE BIRAKTIK”

Türkiye siyasi tarihinin önemli partilerini geride bıraktıklarına dikkat çeken Başkan Örnekbaş, “Kurulduğundan bu yana sürekli üye sayısını arttıran, bu konuda gayret gösteren bir parti. Biz partimizi çok zor şartlarda kurduk, ‘Kurulamaz’ dediler, ‘Teşkilatlanmaz’ dediler, ‘Seçime giremez’ dediler. Bu engelleri tek tek, Genel Başkanımızın ısrarlı ve arkadaşlarımızın kararlı çalışmalarıyla bugün 500 bin sayısını yani yarım milyon insanın üye olduğu bir siyasi partiye dönüştük. 40-50 yıllık siyasi partilerin üye sayısını geride bıraktık ki bize üye olan üye olanlar gerçekten cesur insanlardan, cesur arkadaşlardan oluşuyor” dedi.

“PARTİMİZE NEGATİF AYRIMCILIK YAPILIYOR”

Partiye üye olanlar vatandaşların günlük ve iş hayatlarında baskıya maruz kaldığını açıklayan Örnekbaş ,“Partimize üye olan insanlar üzerinde maalesef siyasi iktidarın değişik metot ve yöntemlerle baskıları oluşmakta. Bizim partimize üye olan kişilerin ailelerine, çocuğuna, yakınlarına, akrabalarına işe girme konusunda, negatif ayrımcılık yapılıyor. Kamu da görevliyse tayin, terfi konusunda sorunlar çıkarılıyor. Biz bunu sürekli üyelerimizden duyuyoruz ama biz cesurlar hareketiyiz. Böyle şeylerden korkmuyoruz, yılmıyoruz ve korkmadığımızı da 500 bin sayısını geçerek, bütün kamuoyuna göstermiş olduk” ifadelerini kullandı.

“BİN 528 KİŞİYE ÇIKARDIK”

Son 6 ay içerisinde üye sayılarını yüzde 50 arttırdıklarına vurgu yapan Örnekbaş, “Tıpkı Türkiye genelindeki artış gibi Bolu’da da ciddi bir artış yakaladık. Biz haziran ayında bir hedef verildi. Üye sayısını yüzde 50 arttırmamız istendi. Biz de bu çerçevede parti teşkilat yöneticilerimiz, üyelerimizle, ilçe başkanlarımızla, bütün İYİ Parti’ye gönül veren arkadaşlarımızla hummalı bir çalışma götürdük. Bunun sonucunda da haziran ayında bin olan sayımızı, 3 Ocak 2022 tarihi itibariyle bin 528 kişiye çıkardık” şeklinde konuştu.

“VATANDAŞLAR GELECEĞİNİN İYİ PARTİ’DE OLDUĞUNU GÖRMEKTE”

İnsanların İYİ Parti’ye olan ilgisinin arttığına da değinen Örnekbaş, şu ifadeleri kullandı:

“Biz bunu da yeterli görmüyoruz. Üye çalışmalarımızı, partimizin fikirlerini; çarşıda, sokakta, köyde, kasabada arkadaşlarımızla birlikte vatandaşlarımıza anlatıyoruz. Üye sayımızın bundan sonra daha da katlanarak artacağını değerlendiriyorum. Çünkü gerçekten gelinen noktada vatandaşlar Türkiye’nin ve kendilerinin geleceğinin İYİ Parti’de olduğunu görmektedirler. Bu da bizi ziyadesiyle mutlu etmektedir.”

 

Editör: TE Bilisim