AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay geçtiğimiz hafta Ankara’da katıldığı İl Başkanları toplantısı ile hafta sonu düzenlenen Seben ve Mengen ilçe kongrelerini değerlendirdi. Doğanay; “Genel hatlarıyla ağırlıklı olarak dış politikayı ilgilendiren ve sınır bölgemizi ilgilendiren bir toplantıydı.” dedi.

Türkiye ve Amerika arasında yaşanan vize krizi hakkında da konuşan Nurettin Doğanay; Türkiye artık eski Türkiye değil. Eski Türkiye olarak; hani biz ne yaparsak olur bizim yaptığımızla kalırız ama karşı taraftan hiçbir şey olmaz denilen bir Türkiye’den bahsetmiyoruz. Bunun adı bir oyunsa bunun adı bir satrançsa kurallarına göre oynamak zorundayız” diye konuştu.

Mengen ve Seben’de düzenlenen 6 olağan kongresi sonrasında Merkez ilçe kongresinin kaldığını ifade eden Doğanay” Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’yü davet ettiklerini söyledi. Doğanay, merkez ilçe kongresinde tek aday olduğunu ve Ahmet eker ile devam edeceklerini de sözlerine ekledi.

HABER: ASLI AKIŞ

“DIŞ POLİTİKAYI VE SINIR BÖLGEMİZİ İLGİLENDİREN TOPLANTIYDI”

İl Başkanı Nurettin Doğanay İl Başkanları toplantısında gündem maddelerinin değerlendirdiğini belirterek; “Geçen hafta Perşembe ve Cuma günü olmak kaydıyla her ay bizim aylık olarak yapmış olduğumuz İl başkanları toplantısına katıldık. İl başkanları toplantısına malumunuz doğal olarak Sayın Genel Başkanımız Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’da katılıyorlar. Biz de iki gün boyunca oradaydık. Özellikle bu son süreçteki İl Başkanları toplantısının ana gündem maddelerinden bir tanesi doğal olarak malumunuz biliyorsunuz kongre süreçleri, onların değerlendirilmesi ve aynı zamanda Türkiye’nin mevcut içende bulunduğu dünya arenasında özellikle bizim kendi etrafımızda SURİYE orada oluşturulmak istenen koridor ve Türk Silahlı Kuvvetleri’nin IRAK’a yapmış olduğu, yapacağı işte son haftalarda geçen hafta itibariyle de girdiği, bunların konuşulduğu, tartışıldığı bir İl Başkanları toplantısını geride bırakmış olduk. Genel hatlarıyla ağırlıklı olarak dış politikayı ilgilendiren ve sınır bölgemizi ilgilendiren bir toplantıydı. Bunun bilgisini vermek isterim” şeklinde konuştu.

“ZOR BİR SÜREÇTEN GEÇİYORUZ”

Doğanay zor bir süreçten geçiyoruz diyerek; “Malumunuz biliyorsunuz son süreçte özellikle SURİYE ve IRAK arasında bir koridor oluşturup o koridordan Akdeniz’e bir geçiş güzergâhı oluşturmak isteniliyor. Tabi buna Türkiye Cumhuriyeti Silahlı Kuvvetleri ülke olarak bizde buna sıcak bakmıyoruz. Bunun değerlendirilmesi yapıldı. Bir gün sonrasında da askerimiz girmiş oldu. Zor bir süreçten geçiyoruz bu işin gerçek tarafı bulunduğumuz coğrafya olarak konum olarak zor bir süreçten geçiyoruz” dedi.

“BUNUN ADI BİR OYUNSA BUNUN ADI BİR SATRANÇSA KURALLARINA GÖRE OYNAMAK ZORUNDAYIZ”

ABD VE Türkiye arasındaki vize krizinde bir yumuşama süreci yaşandığını söyleyen Doğanay; “Amerika Birleşik Devletleri’nin Türkiye’ye uygulamış olduğu vize daha sonrasında bizim Amerikan vatandaşlarına Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamalarıyla uygulanan vizeler süreci, daha sonrasında bir yumuşama süreci falan tabi buradan şunu da ortaya koymak lazım, görmek lazım Türkiye artık eski Türkiye değil. Eski Türkiye olarak; hani biz ne yaparsak olur bizim yaptığımızla kalırız ama karşı taraftan hiçbir şey olmaz denilen bir Türkiye’den bahsetmiyoruz. Bunun adı bir oyunsa bunun adı bir satrançsa kurallarına göre oynamak zorundayız. Eskiden devletlerin ebedi düşmanları, ebedi dostları gibi bir kavram artık yok. Günlük, saatlik, aylık dış politika değiştirmek zorundasınız, geliştirmek zorundasınız gibi dengeleri çok doğru bir şekilde tutmamızda gerekiyor. Bunun içinde ülke olarak, millet olarak, AK Parti olarak tabii biz çaba sarf ediyoruz” diye konuştu.

“MEVCUT BAŞKANLA YOLA DEVAM”

Nurettin Doğanay, kongre süreçleri devam ediyor diyerek; “En son bu hafta sonu Cumartesi günü Mengen, hatta geçen hafta Perşembe Mudurnu, Pazar günüde Seben kongremizi yaptık, tamamlamış olduk. Şu an itibariyle son bir kongremiz kaldı. Merkez ilçe kongremiz Allah nasip ederse, kısmet ederse Pazar günü bu kongremizi gerçekleştireceğiz. Merkez ilçe kongremize Bilim Sanayi Ve Teknoloji Bakanımız Faruk Özlü beyefendi bölgemizin Bakanı, Düzce hemen komşu ilimizin Bakanı olması sebebiyle bizde kendisini Bolu’nun bir Bakanı olarak görüyoruz. Kendilerini davet ettik. İnşallah bir aksilik olmaz ise, çok önemli bir program değişikliği olmaz ise Sayın Bakanımız geleceklerini bildirdiler. Merkez ilçemizin kongresini yapacak. Merkez ilçemizin kongresine burada Ahmet Eker kardeşimizle yolumuza devam edeceğiz inşallah. Ben buradan öncelikle başta AK Parti ailesini, delegelerimiz ve aynı zamanda Bolulu hemşerilerimizi kongremize o gün davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim