(Haber: Aslı Akış) - Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı İlhan Durak, emeklilerin zor şartlarda yaşadığını dile getirerek, onların hayalleriyle oynamanın doğru olmadığına vurgu yaparak bir adayın 2 bin TL, diğer adayın ise 5 bin TL gibi rakamlarla emeklilere sunduğu vaatlerin gerçekçi olmadığını söyledi. Durak; “Emeklilerimiz zor şartlarda. Ben gerçekleşmeyecek vaatte bulunmam. Onların hayalleri ile oynamak bana yakışmaz” dedi. 

Köroğlu Haber Seçim Arenası programının 18’inci bölüm konuğu, Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı İlhan Durak oldu. Durak, canlı yayında gazeteciler Aslı Akış ve Oğuzhan Eke’nin sorularını yanıtladı, projelerini anlattı.

Durak, Bolu Belediye Başkanı ve CHP Bolu Belediye Başkan Adayı Tanju Özcan ile AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol’un emeklilere yönelik vaatlerini eleştirerek, böyle vaatlerin gerçekleşmeyeceğini ve kendisinin de gerçekleşmeyecek vaatlerde bulunmayacağını dile getirdi.

“VAATLERİNİN GERÇEK OLMADIĞINI DÜŞÜNÜYORUM”

Bireylerin emeklilik durumuna göre ayrım yapmayacaklarını ve herkesin ihtiyacına göre hareket edeceklerini belirten MHP Bolu Belediye Başkan Adayı İlhan Durak; “Vaat vermek çok kolay, bir adayımız 2 bin TL verdi, bir diğer adayımız 5 bin TL verdi ve bunu direkt emeklilere diyerek. Emeklilere öyle bir ayrım yapamazlar mümkün değil. İhtiyaç sahibi ailelere belediyenin kaynağından 300 bin kişinin oluşturduğu bütçeden ödeme yapabilirler. Ben bu vaadin gerçek olmadığını düşünüyorum.

“GERÇEKLEŞMEYECEK VAATTE BULUNMAM”

Emeklilerimiz zor şartlarda şu an. Onların hayalleri ile oynamak bana yakışmaz. Benim babam da emekli ona maaş verebilecekler mi? Açık hava söylemlerinde “emekliye pozitif ayrımcılık” diyorlar. Veremezsin. Bu gerçekleşmeyecek bir vaat. Ben gerçekleşmeyecek vaatte bulunmam. Belediyemizin kaynakları doğrultusunda İhtiyaç sahibi ailelere maksimum seviyede ulaşacağız. Sıcak yemek kapasitemizi artıracağız. Ulaşmadığımız ihtiyaç sahibi kalmayıncaya kadar çalışacağız. Bunu söyleyebilirim ama bu kişi emeklidir buna 2 bin lira vereceğim 5 lira vereceğim diyemem çünkü onların hayalleri ile oynamış olurum.” Şeklinde konuştu.

“HAYAL KIRIKLIĞINA SEBEBİYET VEREMEM”

Durak, makamın şahsi harcama yeri olmayacağı bir belediye vaat ederek; “Sahada çok dolaşıyorum, Pazar yerindeyim gerçekten durum zor şartlarda. Bu zor şartları yüksek sesle bunu şunu yapağım bunu yapacağım diyerek hayal kırıklığına sebebiyet veremem. Yapabileceğim, gerçekleştirebileceğim projelerimle sahadayım. İlhan Durak olarak samimiyetle, dürüst bir şekilde vatandaşımızın yanındayım. Elimi uzatıyorum. Beytülmala, milli servete sahip çıkacağımı söylüyorum. Ayrıca özel kalem bütçesi gibi bir bütçe olmayacağını, makamın şahsi harcama yeri olmayacağı bir belediye vaat ediyorum.” İfadelerini kullandı.  

 “FIRSAT VERİN İŞİN HAKKINI VERELİM”

Son olarak kendisini izleyen ve dinleyen Bolululardan destek beklediğini ifade eden Durak “Ben hep vatandaşımın yanındayım ve her zaman onlarla bir araya olacağım. Taleplerini alıyorum 1 Nisan’dan sonra da sokak sokak arşınlayacağım Bolu’yu. Bilsinler ki her daim yanlarında olacağım. Samimiyetimle söylüyorum “fırsat verin işin hakkını verelim”. Bu mücadelede gençliğimi var heyecanımız var. Gece uyumadan gündüz oturmadan çalışırız” dedi.

Editör: Oğuzhan EKE