Aile Haftası kapsamında, Özel Çağsu Hastanesi ve Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü arasından imzalanan yeni protokolle Bolu’daki koruyucu ile hizmetinden yararlanan koruma altındaki çocuklar, Çağsu Hastanesi’nde ücretsiz sağlık hizmeti alabilecek.

Haber: Oğuzhan Eke

Uzun yıllardır Bolu’da şehit yakınlarına ve gazilere ücretsiz sağlık hizmetleri veren Özel Çağsu Hastanesi, Aile ve Çalışma Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde yeni bir projeyi daha hayata geçiriyor. Koruyucu ailelerin bakımı üstlendikleri çocukların sağlık hizmetlerinden yararlanmasını kapsayan çalışma ile ilimizde bulunan bakımı koruyucu aileler tarafından yapılan 44 çocuk ve aile ücretsiz sağlık hizmetinden yararlanacak.

İMZALAR ATILDI

Bakım altındaki çocukların daha değerli hissetmesi amacıyla gerçekleştirilen projenin imzaları da Çağsu Hastanesi’nde gerçekleşen törenle atıldı. Törende Bolu Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, Özel Çağsu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Demir, Bolu Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Koruyucu Aile Sorumlusu Psikolog Selin Bayar, Özel Çağsu Hastanesi Başhekimi İç Hastalıkları Uzm. Erdal Kaya yer aldı.

“HASTANEYE TEREDDÜTSÜZ BİR ŞEKİLDE GELECEKLER”

İmza töreninde gerçekleştirilen konuşmada koruyucu ailelerin ve çocukların artık tereddütsüz bir şekilde hastaneye gideceğine dikkat çekerek, çalışma için hastane yönetimine teşekkür eden Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, “Bu hafta, Aile Haftası.  Aile Haftası münasebetiyle biz koruyucu ailelerimize, koruyucu aile yanında bulunan çocuklarımızın, sağlıkla ilgili sorunlarının çözülmesi yönünde Çağsu ile bir protokol yapmak istedik. Onlar da kabul buyurdular.  Aile haftasında koruyucu ailelerimizi, bakım altında bulunan çocuklarımızı, şehit ailelerimizi, gazilerimizi Çağsu’dan ücretsiz bir şekilde tedavi almalarını sağlamak adına böyle bir protokolü sağlıyoruz. Bundan önceki dönemlerde de bize çok büyük katkıları olan Çağsu Hastanesi’ne çok teşekkür ediyorum. Şehit ailelerimiz, gazilerimiz bu imkânlardan faydalanıyorlardı. Biz şehit aileleri, gazilerin dışında bugün özellikle de koruyucu ailelerimizi, koruyucu ailelerimizin yanında bulunan çocuklarımızın da bu imkânlardan faydalanmasını sağlamak adına bugün buradayız. Bu imkânları bize veren Çağsu Hastanemize, Cavit Bey’e, ekibine, hocamıza çok teşekkür etmek istiyorum. Sağ olsunlar, var olsunlar duyarlılık gösterdiler. Hem de Aile Haftası’na da yakışır bir protokol oldu. Biz de ailelerimizi bunda sonra bilgilendireceğiz, müjdeyi onlara da vereceğiz, onlarla da paylaşacağız. İnşallah hastaneye tereddütsüz bir şekilde gelecekler.  Burada tedavilerini olacaklar, tahlillerini yaptıracaklar. Biz de gönül rahatlığıyla, ‘Buyurun, hastanemizden faydalanabilirsiniz’ diyeceğiz ailelerimize. Ben bu ekibe teşekkür etmek istiyorum. Sağ olun, var olun.” dedi.

“SAĞLIK HİZMETİNİ; ZEVKLE, HUZURLA, MUTLULUKLA VERECEĞİMİZ İÇİN ÇOK MUTLUYUM”

Çalışma kapsamında koruyucu ailelere sağlık hizmeti vermekten mutlu olacaklarını belirten Özel Çağsu Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Cavit Demir, “Böyle bir haftada böyle bir protokolün imzalanmasında emeği geçen sayın müdürüme, ekibine çok çok teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz Çağsu Hastanesi yıllardır şehit ailelerine, gazilere ücretsiz sağlık hizmeti veriyordu. Bu projeyi bir yıl önceden beri düşünen, gelen, koşturan müdürümüze çok teşekkür ediyoruz. Burada Sayın Vali’mizin destekleri, işte COVİD’in araya girmesiyle belki uzadı ama bugün oluşacak proje bir sosyal sorumluluk projesi. Bizim de çorbada tuzumuz olsun, emeğimiz neyse, bir kuruş ücret almadan, bu gruba sağlık hizmetini; zevkle, huzurla, mutlulukla vereceğimiz için çok mutluyum. Özellikle ekibime, başhekime, yöneticilere çok teşekkür ediyorum. Sizlere de saygılar sunuyorum. Sağ olun, var olun.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim