Bolu da memurluk yapan Uğur Eker, Newton’un hareket kanunlarına bir yenisini eklediğini iddia etti. Kütle çekiminin nasıl olduğunu anlatan Eker, kendi iddiasından da bahsederek, “Bir cisme sıfırdan farklı bir net kuvvet etki ediyorken cisim uygulanan net kuvvete sonsuz hızda tepki vermez. Bir topa tekme attığımız da olduğu gibi. Buna maddenin ataleti kanunu denir” dedi.

Haber: Ali Çağrı Demirtaş

Hacettepe Üniversitesi Endüstriyel Elektronik Bölümü ve 19 Mayıs Üniversitesi Fizik Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olan Uğur Eker, Newton'un yasalarından olan; eylemsizlik yasası, dinamiğin temel prensibi ve etki-tepki yasalarına bir yenisini daha ilave ettiğini dile getirdi.

“YERÇEKİMİNİN SEBEBİ ( KÜTLE ÇEKİMİ NASIL OLUŞUR )”

Uğur Eker, kütle çekimi diye bir şeyin gerçekte olmadığını ifade ederek, “Kütle çekimi gravitonlar tarafından oluşur ve gravitonlar taşıyıcı dalgalardır buraya kadar doğru. Ancak kütle çekimi diye bir şey gerçekte yok. “Nasıl?” derseniz, suya atılan taş parçasının yaydığı dalgalar gibi tüm her çeşit dalga içten dışa doğru yayılır. Üstelik dalganın yayılması için sebep olan parçacığında orada bulunmasına gerek yoktur. Yani dalga geldiyse dalgaya sebep olan parçacık kim bilir ne zaman nerede buna sebep oldu belli bile olmayabilir. Sadece işaret yayılmıştır. Dalganın etkisini görmek için parçacığı bulmak gerekli değil. Size bir model vereceğim. Kuvvetler aynı olmasa da konunun anlaşılması için iyi bir örnek. Modelim ıstaka ve bilardo topu. Eğer bilardo topunun kenarlarına yakın yerlerine vurursanız top ileriye değil geriye doğru gider. Burada üç şey vardır. Kütle sürtünme ve uygulanan kuvvet. Kütle kütle çekiminde de aynıdır sürtünmenin yerini kütle çekiminde maddenin ataleti alır. Yani hiçbir cisim kütlesi ne olursa olsun uygulanan işarete sonsuz hızda tepki vermez. Uygulanan kuvvetin yerini yani ıstaka sopasının yerini kütle çekiminde graviton dalgaları alır. Kendi modelimize gelirsek bilardo topuna x ekseni ile 45 dereceyi geçmeyen açıyla vurursak top geri gelir yani atoma dalga bu şekilde çarpar ise atom ileri gideceğine geri gelir. Ama 45 dereceyi geçen bir açı ile dalga atoma çarparsa bu sefer dalga ileriye gider. Şekil 1 ve 2 de bu

ifade edilmiştir” iddialarında bulundu.

“DALGALAR ÇARPMA ETKİSİYLE İLERİYE İTERKEN KÜTLE ÇEKİMİNE SEBEP OLUR”

Uğur Eker, hazırladığı şekiller üzerinden örnekler vererek, “Şekil 1 de bilardo topunun nasıl olup ta etkiyen kuvvete zıt yönde geriye doğru geldiği gösteriliyor. Şekil 2 de ise nasıl olup ta itme etkisinin ağır bastığı ileri yönde atomun uygulanan kuvvet ile aynı doğrultuda ilerlediğini gösteriyor. Burada gravitonların çarptığı yüzeye teğet çizgi normali ile 45 derece ideal bir açı pratikte mümkün değil. Pratikte bu açı Y ekseniyle 42 derece civarındadır. Ayrıca eğer yörüngelere çarpan graviton dalgaları iç kısımlara çarpar ise sadece şekillere göre sağa ise sola sola ise sağa yönelim gösterir. Peki hem itme hem çekme var hangisi ikisinin de olma olasılığı yüzde elli diye düşünülebilir. Ama öyle değil, nedeni ise elektronlara rastlama ihtimali kenarlara doğru daha çokça olmasıdır. Aşağıda şekil 3 te bunu açıkça görebilirsiniz. Gerçek olan şu ki öteleme ve dönme maddenin temel yapısıdır. Kütlesi olan her cisme en az bir dalga eşlik eder ve kütlesi olan her cismin bir ısısı vardır, ısısı olan her cisim içten dışa doğru dalga yayma eğilimindedir. Sonuçta dalgalar çarpma etkisiyle ileriye iterken kütle çekimine sebep olur. Not olarak, karadelikler bu olayın rezonans halidir. Yani tek çeşit kara delik yoktur” kelimelerini kullandı.

Son olarak bir örnekle adını “isteksizlik kanunu” koyduğu iddiasına futbol topu örneği veren Eker, “Bir cisme sıfırdan farklı bir net kuvvet etki ediyorken cisim uygulanan net kuvvete sonsuz hızda tepki vermez. Bir topa tekme attığımız da olduğu gibi. Buna maddenin isteksizlik kanunu denir” dedi.

Editör: TE Bilisim