(HABER: ASLI AKIŞ –BURHAN YEŞİLTAŞ )- Bolu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası tarafından iş istihdam garantili uygulamalı muhasebe eğitimi alan 25 kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

fot galeri gif

Bolu SMMMO’da gerçekleştirilen törene; Bolu Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Mehmet Hanefi Taştan, Bolu Defterdarı Hasan Çelik, Bolu Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı İlkay Bağatır ve muhasebe eğitimi alan kursiyerler ile yakınları katıldı.

İşverenlerin nitelikli personel ihtiyacının karşılanması amacıyla Bolu SMMMO tarafından paydaş kurumlarla işbirliği yapılarak istihdam garantili uygulamalı muhasebe eğitimleri verildi.

Bolu Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasının düzenlemiş olduğu istihdam garantili “Uygulamalı Muhasebe” kursu ilk mezunlarını da  verdi.

“SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK VE İSTİHDAM AÇISINDAN ÜLKEMİZE KATKI SAĞLAYACAK”          

Sertifika töreninin açılış konuşmasını yapan katılımcı Musa Can Alemdar; “80 saati aşkın olarak aldığımız uygulamalı DUKA eğitimi, Vergi hukuku, iş Hukuku, Ticaret Hukuku, Muhasebe ve Sosyal Güvenlik Dersleri teorik ve uygulamalı olarak eğitimi ve öğretici şekilde eğitmenlerimizin destekleri ile tamamladık. Eğitim sürecine katkı sunan herkese teşekkür ediyorum. Üniversitede aldığımız eğitimler, bulunduğumuz kurslar seminerler teorik olarak karşımıza geldi. Ancak burada gördüğümüz eğitimde uygulamalı olarak iş hayatımızda mesleki faaliyetlerimizi etkileyecek şekilde anlamak ve dinlemek isteyenin bile zevkle dinlediği aile ortamında herkesin birbirine yardımcı olduğu farklı bir etkinlik oldu. Gelecek yıllarda sürdürülebilirlik  ve istihdam açısından ülkemize, milletimize yapacağı katkıyı göz önünde tutarak herkese şükranlarımız sunuyorum” dedi.

“AMACIMIZ GENÇ VE NİTELİKLİ NÜFUSA İSTİHDAM YARATMAK”

Sertifika teslim törenin de konuşan Doğu Marmara Kalkınma Ajansı (MARKA) Genel Sekreteri Mustafa Çöpoğlu; “doğu Marmara kalkınma ajansı Bolu’dan başlıyor Düzce, Sakarya, Kocaeli, Yalova’dan sorumlu bir ajans. Türkiye’de 26 tane kalkınma ajansı var. Biz bölgemize gelen yerli ve yabancı yatırımcıları yatırım destek ofisi uzmanlarımız vesilesiyle ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyoruz. Şu anda Bolu’da çok ayıda projeyi yürütüyoruz. Özellikle kırsal kalkınma temalı projelerimiz var. Üniversiteler, odalar, yerel yönetimler, valilikler ve TSO’lar ile çalışma yürütüyoruz. Çok paydaşlı bir kurumuz. Odağımızda istihdam, üretim ve ihracat var. Ülkemizde genç ve nitelikli bir nüfus var. Bizde o nitelikleri biraz daha güçlendirerek genç nüfusu çalışma hayatına kazandırabileceğimiz küçük dokunuşlar yapıyoruz. İnşallah bu kursa katılan arkadaşlarımızı istihdama girişini sağlarız.” İfadelerini kullandı.

SERTİFİKALARI TESLİM EDİLDİ

Konuşmaların ardından Önlisans ve Lisans mezunu 25 öğrencinin katıldığı eğitim 2 hafta 80 saat olarak sürdü. Katılımcıların büyük oranda işe yerleşeceği eğitimin sertifikaları düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

Editör: Servet GÖKÇEK