Bolu İtfaiyesi, sıcak havalar nedeniyle araçlarda bulunan kolonya, dezenfektan ve çakmak gibi alkol ve gaz içeren maddelerin güneş ışınlarına maruz kalarak patlama ve yangına yol açabileceği konusunda uyarılarda bulundu.

HABER: Ömer ÇETİNASLAN

Koronavirüs salgını nedeniyle dezenfektan ve kolonya gibi alkol içeren hijyen ürünlerinin sıklıkla kullanıldığı bu günlerde, Bolu İtfaiyesi’nden bir uyarı geldi. Bolu İtfaiyesi tarafından yapılan açıklamada, alkol ve gaz içeren kolonya, dezenfektan, çakmak ve pet şişelerin araçların torpido üzeri ve ön koltuk gibi doğrudan güneş ışığı alacak yerlerde muhafaza edilmesi halinde patlamalara yol açabileceği konusunda uyarı yapıldı.

Araçlarda bulunan hijyen ürünleri, çakmak ve pet şişelerin arka koltuk, kapı kenarı ya da torpidoda muhafaza edilmesi gerektiği belirtildi.

 “CAN VE MAL KAYBINA SEBEP OLMAYALIM”

Açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

“Havaların sıcak olduğu bu günlerde dezenfektan olarak kullandığımız kolonya ve dezenfektan şişelerini, çakmakları ve içme suyu pet şişelerini torpido üzeri, ön koltuk vb. yerlerde muhafaza etmeyelim. Araç camlarından gelen güneş ışınları ürünlerde bulunan alkol ve gaz basıncını artıracağı için patlamaya bağlı yangın riskini oluşturabilir. Bu tür ürünleri torpido, kapı kenarları veya arka koltukta muhafaza edilmesi uygundur. Sonuçta can ve mal kaybına sebep olmayalım”

Editör: TE Bilisim