İzzet Baysal Şükran Günleri’nin 2’nci günü dolu dolu geçti. Kent Meydanı’nda başlayan sokak şenlikleri, İzzet Baysal Caddesi’nde açılan stantların gezilmesi ile devam etti.

 Haber: ASLI AKIŞ

İzzet Baysal Şükran Günleri etkinlikleri 2’nci günde Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘İzzet Baysal Temalı’ yarışmaların ödül töreni ile başladı.

Ressam Mehmet Yücetürk sanat merkezi önündeki törene; Bolu Valisi Erkan Kılıç, Bolu Vali Yardımcısı Dr.Abdullah Abid Öztoprak, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İl Emniyet Müdürü Sadettin Aksoy, İl Jandarma Komutanı J. Kd. Alb. Haluk Saygılı,Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir ile Hasan Hakan Alpaslan, Milli Eğitim Müdür vekili İbrahim Kunuk, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve ablası Mebrure Bağışgil ile mütevelli heyet üyeleri, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

MİNİKLERİN GÖSTERİLERİ BÜYÜK ALKIŞ ALDI

Program kapsamında ilk olarak Bolu Anaokulu ile İzzet Baysal Anaokulu öğrencileri tarafından hazırlanan halk oyunları gösterileri düzenlendi. Minik öğrenciler farklı kültürlerin halk oyunlarını sahneledi. Dans gösterilerini sergileyen öğrencilerin performansı protokol üyeleri ve aileleri tarafından uzun süre alkışlandı.

İZZET BAYSAL TEMALI ÖDÜL TÖRENİ

Şükran Günleri kapsamında devam eden programda Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen il genelindeki okullarda ‘İzzet Baysal’ temalı resim, şiir, kompozisyon ve slogan yarışmalarında dereceye giren öğrencilere Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve ablası Mebrure Bağışgil tarafından ödülleri takdim edildi.

KARA KALEM TABLOLARI HEDİYE EDİLDİ

Ödül töreninin ardından merhum İzzet Baysal, merhume Solmaz Baysal ile izzet Baysal’ın kızı Esin Avunduk ve Ahmet Baysal’ın karakalem tabloları İzzet Baysal Vakfı Başkanı Ahmet Baysal ve ablası Mebrure Bağışgil’e hediye edildi.

TEŞEKKÜR PLAKETİ VERİLDİ

Program sonunda takdim edilen hediyelerin sponsorluğunu üstlenen FAY Yamaner Mücevher Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yamaner’e Kent Konseyi Başkanı Haşim Ulusoy tarafından teşekkür plaketi verildi.

SERGİLERİN AÇILIŞI YAPILDI

Şükran Günleri kapsamında Ressam Mehmet Yücetürk Sanat Merkezinde de “Gelenekten Geleceğe Göynük” ve “Kıbrıscık Güzellemesi” sergilerin açılışı yapıldı. Sergiler, Bolu Vali Yardımcısı Dr.Abdullah Abid Öztoprak, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Vakıf Başkanı Ahmet Baysal ile ablası Mebrure Bağışgil’in yanı sıra protokol üyelerince gezildi.

STANTLARA İLGİ GÖSTERİLDİ

İzzet Baysal Şükran Günleri’nin 2. Günü etkinlikleri Kent Meydanında başlayıp İzzet Baysal Caddesi’nde devam etti. İzzet Baysal Caddesi üzerinde farklı kurumlar tarafından açılan stantlar da gezildi. 

Bolu Valisi Erkan Kılıç ve kurum müdürleri hemen her standa uğrarken cadde de Bolu’da faaliyet gösteren birliklerin, derneklerin ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının stantlarına Bolulular ilgi gösterdi.

HALKA YEMEK İKRAM EDİLDİ

Stantların gezilmesinin ardından Belediye Meydanında Ak Piliç, Beypiliç, Erpiliç, Kızılay, Türk Kadınlar Konseyi Derneği sponsorluğunda vatandaşlara yemek ikram edildi. 

12-59-411-37-95-176-92-544-231-71