Trafik jandarma ekipleri tarafından, ilkokul öğrencilerine trafik eğitimleri verildi.

Haber: Mehmet Şah Elkatmış

Bolu İl Jandarma Komutanlığına bağlı Trafik Jandarma Timleri tarafından “2022-2023 Trafik Dedektifleri Projesi” kapsamında; Çobankaya Şehit Murat Paçal, Çaygökpınar İlkokulu, Çaydurt Çimento İlkokulu ve Kındıra Köyü İlkokulunda trafik eğitimi verildi.

Eğitim sırasında, Bolu Trafik Jandarma Şube Müdürlüğü imkânları ile sağlanan Kırtasiye Setleri (Kurşun Kalem, Silgi, Kalemtıraş) ve Jandarma Genel Komutanlığı tarafından basımı yapılan Jandarma Çocuk Dergisi ile Jandarma Boyama kitapları çocuklara hediye edildi.

“TRAFİK EĞİTİMLERİ EN ETKİN BİÇİMDE YÜRÜTÜLMEYE DEVAM EDİLMEKTEDİR”

Çalışmalarla ilgili İl Jandarma Komutanlığından yapılan açıklamada, “Trafik hizmetlerini ifa eden personel tarafından Trafik eğitimleri en etkin biçimde yürütülmeye devam edilmektedir. ‘Trafik Güvenliği Eylem Planı’ kapsamında ilimizde can kayıplarını ve yaralanmalarını en aza indirmek için her türlü tedbirler alınmaya devam edilerek, 2022-2023 Eğitim Öğretim Yılı boyunca yavrularımızın güvenli bir şekilde okulluna ulaştırmak, derslerinin bitimine müteakip tekrar güvenli bir şekilde evlerine dönüşlerini sağlamak amacıyla Okul Servisi olarak görevlendirilen Okul Servis araçlarının denetimlerine aralıksız devam edilmektedir. Eğitim yılının kazasız bir şekilde güvenli bir ortamda devamını sağlamak amacıyla tüm yıl boyunca denetimlere ağırlık verilecek, denetlenmeyen hiçbir okul servisi ağacının kalmamasına dikkat edilecek” denildi.

Editör: Oğuzhan EKE