Jandarma Teşkilatının 183'üncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Bolu’da tören düzenlendi.

HABER: ASLI AKIŞ

Jandarma Teşkilatının 183'ncü kuruluş yıl dönümü dolayısıyla Anıtpark’ta Atatürk Heykeli önünde çelenk sunma töreni gerçekleştirildi. İl Jandarma Komutanı İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Haluk Saygılı’nın çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı'nın okundu.

Jandarma Asb. Kd. Çvş. Aslıhan Denek Öksüz tarafından Jandarma Genel Komutanlığı tarihçesi okunmasıyla devam eden törende, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin’in kutlama mesajı Jandarma Tğm. Mehmet Bozkurt ifade edildi.

JANDARMA KÖKLÜ BİR TARİHE SAHİP

Törende, günün anlam ve önemini belirten konuşma yapan İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Haluk Saygılı, “Bugün mensubu olmaktan gurur duyduğumuz Jandarma Teşkilatımızın kuruluşunun 183. Yıl dönümünü gururla kutlamanın onurunu, mutluluk ve heyecanı içerisindeyiz. Başarılarla dolu 183 yıllık köklü bir tarihe sahip olan Jandarma Genel Komutanlığı, kuruluşundan bugüne kadar yüce milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliğiyle, kamu düzeninin sağlanması yönündeki hizmetleriyle ulusumuzun her zaman takdirini kazanmıştır” şeklinde konuştu.

“HALKIMIZIN HER ZAMAN HİZMETİNDEYİZ”

Saygılı, Türkiye cumhuriyeti jandarmasının ülkenin her noktasında hizmet etmeye devam edeceğini yineleyerek; “Jandarma Komutanlığı personeli olarak bizler milletimizin bize olan bu teveccühünün bilincinde hareket ederek, var olan bu güven ve sevgi bağını korumak, perçinlemek ve daha da güçlendirmek azim ve kararlılığındayız. Türk milletinin sonsuz güvenine mazhar olmayı başaran, Türkiye Cumhuriyeti Jandarması kurulduğu günden bu yana günlük yaşamın her anında, ülkemizin her noktasında, gece gündüz sıcak soğuk, yağmur çamur demeden halkımızın hizmetinde olmuş, bundan sonra da olmaya devam edecektir.” İfadelerini kullandı.

DUALARLA ANILDILAR

Anıtpark’taki törenin ardından Garnizon Şehitliği'nde şehitliğine geçildi. Şehitlerin huzurunda dua okunmasıyla başlayan tören, kabirlere karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

Editör: TE Bilisim