(Haber: Oğuzhan Eke) - Yapımını yurt dışında öğrendiği Japon “Mochi” dondurmalarını Bolu’da üreten ve By Moching markasını kuran Halid Yılmaz, markasının yeni şubesini Kılıçarslan Mahallesi’nde açtı. Yılmaz, “ Şube, Muhsin Yazıcıoğlu’ bulvarında. Hafta boyunca geçerli olacak, yüzde 50 indirim var” dedi.

fot galeri gif

Bolu’nun Mengen ilçesinde aşçılık okulunu bitiren ve daha sonra yurt dışına çıkan Halid Yılmaz, yurt dışında yaşadığı süreçte Japon dondurması olan mochinin yapımını öğrendi. Daha sonra Türkiye’ye dönen Yılmaz, bu dondurmayı kendi kurduğu markası olan By Moching adıyla üretmeye başladı.

Kendisini geliştiren ve eşiyle beraber işlerini büyüten Yılmaz, Bolu’nun Gölyüzü Mahallesi’nde ilk şubesini açtı. Burada Japon mochi dondurması ve farklı tatlıları Bolulu vatandaşlara sunan Yılmaz ailesi, ikinci şubelerini Kılıçarslan Mahallesi’nde hizmete açtı.

“YÜZDE 50 İNDİRİM VAR”

Açılışa özel indirim olduğunu belirten Yılmaz, “Kılıçarslan’da açtığımız şube, ‘Muhsin Yazıcıoğlu’ bulvarında. Bulvar üzerinde zaten. Bu hafta boyunca geçerli olacak, yüzde 50 indirim var. Açılışa özel, herkesi bekliyoruz” dedi.

“16 ÇEŞİDE KADAR DONDURMA SUNUYORUZ”

Yeni şubede çeşitli tatlıları ve mochi dondurmalarını vatandaşlara sunan Yılmaz, “İlk biz şubemizi Gölyüzü’nde açtık, üretim şubemizin altında. Yaz dönemi bizim için gayet iyi geçti. İkinci şubemizide Kılıçarslan’da açmaya karar verdik. Kılıçarslan şubemizde, Gölyüzü şubemize ek olarak çeşitlerimiz biraz daha fazla. Burada 16 çeşide kadar dondurma sunuyoruz. Pastalarımız var, kendi şeflerimizin yaptığı, kendi üretim hanemizde hazırlıyoruz ürünlerimizi” ifadelerini kullandı.

“BOLU’DA ÜRETİM HANEMİZİ KURDUK”

Mochi dondurmasını Türkiye’den ilk üreten olduklarını belirten Yılmaz, “Mochi Japon dondurması demek, Türkiye’de ilk biz ürettik. İstanbul’da başladık. Ben zaten Boluluyum. Yeniçağa Aşçılar Okulu mezunuyum. Ondan sonra bu yatırımı memleketimizde devam ettirelim. Bolu’da üretim hanemizi kurduk. Şu an çeşitli 5 yıldızlı otellere, restoranlara üretimde bulunuyoruz. Burada şubemizi açarak da hem kendi halkımızı yayılmak istedik. Süreç gayet iyi gidiyor şu an, mutluyuz yani” diye konuştu.

“BİZE ÖZEL BİRKAÇ TANE ÇEŞİDİMİZ VAR”

Yılmaz, kendilerine özel tarifleri olduklarını da aktararak, “Bize özel birkaç tane çeşidimiz var. Mangolu çok beğeniliyor. Klasiğin dışında biraz daha yoğurtlu tarifler, meyveli tarifler yapıyoruz Mochi ürünlerimizde. Çeşitlerimizi zaten dönemsel olarak değiştiriyoruz. Kış dönemlerimizde helvalı ürünler yapıyoruz. Kışın konseptine uygun. Yaz döneminde biraz daha dağ meyveleri, çilekli falan yapıyoruz dondurmalarımızı” şeklinde konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE