Aile İçi ve Kadına Karşı Şiddetle Mücadele Koordinasyon toplantısı Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal başkanlığında Kaymakamlık Toplantı Salonunda gerçekleştirildi.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından başlatılan çalışma sonucunda İçişleri Bakanı, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı, Adalet Bakanı, Milli Eğitim Bakanı, Sağlık Bakanı ve Diyanet İşleri Başkanı’nın ortak imzasıyla yürürlüğe giren “Kadına yönelik şiddetle mücadele koordinasyon planı” kapsamında Gerede ilçesinde aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele toplantısı gerçekleştirildi.

Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanunun uygulanmasında etkinliğin, koordinasyonun arttırılması ve yaşanan üzücü olayların tekrarlanmasının önlenmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantıya Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal, Belediye Başkanı Mustafa Allar daire müdürleri ve diğer yetkililer katıldı.

“GÜNÜMÜZÜN EN ÖNEMLİ MESELESİ KADINA YÖNELİK ŞİDDETTİR”          

Gerede Kaymakamı Cengiz Ünsal toplantıda yaptığı konuşmasında günümüzün en önemli meselesinin kadına yönelik şiddet olduğu vurgusunu yaparak;  “Devletimiz kadına yönelik şiddetin önlenmesine büyük önem veriyor. Şiddettin her türlüsünü kınıyoruz. Sadece kadına şiddeti değil, çocuğa, hayvana ve doğaya yapılan şiddeti de kınıyoruz. Günümüzün en önemli meselesi kadına yönelik şiddettir. Her gün basında kadına şiddetle ilgili bir haber mutlaka oluyor. Bunun sebepleri nelerdir, bu şiddeti doğuran unsurlarla ilgili neler yapılabilir bunu değerlendireceğiz. Almamız gereken önlemleri konuşup bu konuda hepimiz bir mücadele içerisine gireceğiz. Polisiye tedbirler bu işin çözümü değil sonucudur. Hiç olmaması gereken bir şeyin sonucu. Bu işin çözümü için herkes değerlendirmesini yapacak ve bunu raporlaştıracağız. Bu konuda yapılacak çalışmalara bütün kurumlarımızın gerekli katkıyı sağlamalarını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Toplantının devamında aile içi ve kadına karşı şiddetle mücadele alanında çalışan tüm kurumların 2019 yılı verileri değerlendirilip, mevcut duruma ilişkin analizler yapıldı. İl ve ilçelerdeki 6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında olay sayıları, başvuru sayıları, kanun kapsamındaki alınan tedbirlerin niteliği, uygulamanın daha iyi olması için il/ilçe bazında ve Bakanlıklar tarafından planlanması gereken tedbirler değerlendirildi. Son dönemde yaşanan üzücü olayların analizleri de yapılarak benzer nitelikte olayların yaşanmaması için alınması gereken tedbirler üzerinde ayrıntılı görüşmeler yapıldı.

Editör: TE Bilisim