AK Parti Bolu Milletvekili Adayı Kazım Konak, Türk dünyasının ortak kahramanı olan Köroğlu’nun şehri Bolu’da ilk kez Türk Dünyası Bilim ve Kültür Kurultayı düzenleyeceklerini söyledi.

Haber: Huri Afacan

Seçim çalışmalarına ara vermeden devam eden AK Parti Bolu Milletvekili Adayı Kazım Konak, Bolu için önemli projelerinden biri olan Türk Dünyasını Bolu’da bir araya getireceği projesini gittiği her yerde anlatıyor. Özellikle üniversite öğrencilerini ve Bolu halkını projeye dahil ederek Bolu’yu Türk Dünyasına duyurmayı hedeflediklerini söyleyen Konak, “Ortak kültürümüzü, değerlerimizi ve sanatımızı ortaya çıkarmanın gayesinde olacağız” dedi.    

“BOLU TÜRK DÜNYASININ YILDIZI OLACAK”

Türk Dünyasının Bolu’yu daha iyi tanıyacağını, Bolu’nun Türk Dünyasının yıldızı olacağını vurgulayan Konak, “Ortak kültüre sahip olduğumuz Türk Cumhuriyetlerimizle birlikte Türk Öğrenci Kurultayını Bolu’da gerçekleştireceğiz. Ülkemizdeki ve Türk Cumhuriyetlerindeki Üniversitelerimizden gelen öğrenciler Bolu’da buluşacak, birbirlerini tanıyacak ve kadim Türk kültürünü Bolu’dan tüm dünyaya haykıracak. Türk Dünyası Bolu’yu tanıyacak, Bolu Türk Dünyasının yıldızı olacak” diye konuştu.

Bugün sahip olduğumuz binlerce yıllık kültür mirasının aynı zamanda birlik, beraberliğin ve kardeşliği teminatı olduğunu sözlerine ekleyen Kazım Konak, kültür mirasımızın çok önemli değerlerinden biri olan ve bizi Türk Dünyasıyla kardeş kılan Köroğlu’nun en önemli tarihi kahramanlarımızdan birisi olduğunu ifade etti.

“TÜRK DÜNYASI ÖĞRENCİ KURULTAYI DÜZENLEYECEĞİZ”

Köroğlu’nun sadece Bolu’nun değil, kültür coğrafyamızın ortak mirası olduğuna dikkat çeken AK Parti Bolu Milletvekili Adayı Kazım Konak, “Dünya tarihinin en kadim medeniyetlerine ev sahipliği yapan topraklarımız bize emanet. Bu doğrultuda, değerlerimize sahip çıkacağız. Şehrimizde bulunan 35 bin üniversite öğrencimizle bunu başaracağız. Bolu’da ilk defa Türk Dünyası Öğrenci Kurultayı düzenleyeceğiz. Ortak kültüre sahip olduğumuz Türki Cumhuriyetlerimizde yer alan Kazakistan Turan Üniversitesi, Can Azerbaycan’da yer alan Bakü Devlet Üniversitesi gibi üniversitelerle birlikte şehrimizin ev sahipliğinde ortak kültürümüzü, değerlerimizi ve sanatımızı ortaya çıkarmanın gayesinde olacağız. Kurultayımızdan çıkan sonuçlar ve çıktılar ile kadim Türk kültürümüzü tüm dünyaya Bolu’dan bir kez daha anlatacağız. Bolumuzun güzel coğrafyasını Kurultayımıza gelen misafirlerimize tanıtacağız. Bolu’yu böylelikle Türk dünyasına duyurmuş olacağız. Bunu da gençlerimizle, üniversitemizle, halkımızla, halkımızın misafirperverliği ile başaracağız” şeklinde konuştu.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ