Gazetemizin Köşe Yazarı Kemal Birsel Sarısözen, 6-7 Nisan tarihleri arasında Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinde düzenlenecek olan “Batı Karadeniz Kariyer Fuarı (BATIKAF) 2020” ile bilgiler verdi.

Konuyla ilgili Faruk Çelik’in sorularını yanıtlayan gazetemizin köşe yazarı Kemal Bilsel Sarısözen’in cevapları şöyle:

Soru 1: Batı Karadeniz’in en büyük kariyer fuarı üniversitemizde yapılacak. Bu konudaki bilgilerinizi açıklar mısınız?

Cevap 1: Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde gerçekleştirilecek. Batı Karadeniz bölgesinin böylece en büyük kariyer fuarına ev sahipliği yapmış olacak. Batı Karadeniz üniversiteleri birliği üyesi 12 üniversitenin katılımıyla 6-7 Nisan 2020 tarihlerinde düzenlenecek “Batı Karadeniz Kariyer Fuarı BATIKAF 2020” tüm kamu kurumları ve özel sektörün önce kuruluşlarını akademisyenler, öğrenciler ve mezunlarıyla buluşturacak. Öncelikle üniversite öğrencileri ve mezunları olmak üzere ortaöğretim kurumları öğrencilerinin kariyer planlarına büyük katkı sağlayacak fuar yeni iş fırsatları sunacak ve ülkemizdeki yetişmiş insan gücünün daha verimli kullanılmasını sağlayacaktır.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanlığı, başta üniversiteler olmak üzere kamu ve özel sektör kuruluşları ve meslek odalarıyla işbirliği yaparak 2019 yılında bölgesel kariyer fuarları düzenlemeye başladı. Bu kapsamda (Yetenek Her Yerde) temasıyla gerçekleştirilmeye başlanan kariyer etkinliklerinin Batı Karadeniz Bölgesinde ilk organizasyonuna Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi ev sahipliği yapmış olacak. Her yıl düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Bölgesel Kariyer Etkinliği Toplantısında (Bölge Temsilcisi Üniversite) olarak görevlendirilen Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Batı Karadeniz Kariyer Fuarı’nı aynı zamanda Batı Karadeniz Üniversiteleri Birliği üyesi olan 12 üniversitenin işbirliği ile organize edecek.

Soru 2: Batı Karadeniz kariyer fuarına büyük ilgi bekleniyor mu? Bu konudaki görüşleriniz nedir?

Cevap 2: İki gün sürecek olan Batı Karadeniz Kariyer Fuarı’nın üniversite ve iş dünyasından on bini aşkın ziyaretçiyi bir araya getirmesi hedefleniyor. Fuar organizasyon paydaşlarını (Bartın Üniversitesi, Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi, Çankırı Karatekin Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Karabük Üniversitesi, Kastamonu Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Sinop Üniversitesi ve Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi oluşturuyor. Fuara aynı zamanda tüm kamu kurum ve kuruluşları, bakanlıklar, sivil toplum örgütleriyle Batı Karadeniz Bölgesi Ticaret ve Sanayi Odaları ve Türkiye İş Kurumu, İŞKUR Genel Müdürlükleri katılacak. Bu kapsamda fuarda Bartın, Bilecik, Çankırı, Düzce, Gebze, Bolu ve Gerede ilçesi, Karabük, Karadeniz Ereğli, Kastamonu, Kocaeli, Sakarya ve Zonguldak ticaret ve sanayi odalarıyla İŞKUR Müdürlüklerinin de yöneticileri ve temsilcileri yer alacaklardır.

Soru 3: Bu faaliyetlerde Batı Karadeniz’in istihdam olanaklarının artacağı da söz konusu edilebilir mi?

Cevap 3: İlk kez gerçekleştirilecek Batı Karadeniz Kariyer Fuarı’yla bölgenin kariyer ve istihdam olanaklarının artırılması pek tabii hedefleniyor. Özellikle üniversite öğrencileri ve mezunları bölgedeki ve diğer üniversitelerdeki kariyer olanaklarından haberdar olacaklar böylece kariyerlerine ışık tutacak uzman isimlerle de bir araya gelmiş olacaklardır. Fuar aynı zamanda bölge üniversiteleriyle kamu kurumları ve özel firmalar arasındaki işbirliğinin güçlendirilmesine, yeni fikir ve projelerin çıkmasına da katkı sunacaktır. Ülkemizin sahip olduğu güç ve olanakları gençlerine anlatarak geleceğimizin mimarı gençlerimizin ufkunu genişletecektir.

Editör: TE Bilisim