(HABER: Servet Gökçek) - TESUD Bolu Şube Başkanı, Kıbrıs Barış Harekâtı Gazisi Em.P.Kd.Bnb. Ahmet Şerafettin Yamaner, Rauf Raif Denktaş’ın 12 sene önce ölmesinin ardından bir yazı kaleme kaldı. Kıbrıs Gazisi Yamaner, Denktaş’ın “ Ben kahraman değilim, kahraman milletin kahraman temsilcisiyim.” diyebilen biri olduğundan bahsetti.

Kıbrıs Barış Harekâtı Gazisi Em.P.Kd.Bnb. ve TESUD Bolu Şube Başkanı Ahmet Şerafettin Yamaner, vefatının 12. senesinde Rauf Raif Denktaş’ın hayatıyla ilgili bir yazı kaleme aldı.

Kıbrıs Gazisi Yamaner,  K.K.T.C kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ölmediğini, emanet ettiği K.K.T.C ve gençlere yol gösteren fikirleri ve kahramanlığı ile ilelebet yaşayacağını aktararak, “Kıbrıs’ın bugüne kadar var olmasının liderliğini yapan, K.K.T.C kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Raif Denktaş ölmemiştir. Kurup bizlere emanet ettiği K.K.T.C ve gençlere yol gösteren fikirleri ve kahramanlığı ile ilelebet yaşayacaktır.” dedi.

Denktaş’ın hayat hikayesini anlatan Yamaner şu ifadelere yer verdi:

“Rauf Raif Denktaş 27 Ocak 1924 tarihinde Kıbrıs’ın BAF kazasında doğdu. Annesini 1.5 yaşında babasını da 17 yaşında kaybetti. Annesini resimlerden görmüştü. “ Varlığını bilmediği için yokluğunu da duymamıştı.” Rauf Denktaş 8 Ocak 2012 tarihinde rahatsızlanarak Yakın Doğu Üniversitesine götürüldü. 13 Ocak 2012 tarihinde 88 yaşında vefat etti. Türkiye ve K.K.T.C’ de ulusal yas ilan edildi. İlköğrenimini İstanbul Arnavutköy Fevzi Çakmak Lisesinde yaptı. Daha sonra Lefkoşa İngiliz okulunda okudu. 1941 yılında buradan mezun oldu. İngiliz okulunda okurken “ Yaşa Kralım” diye İngiliz marşı öğretiliyordu. Türk öğretmenlerimiz bize içimizden yine aynı şekilde “ Yaşa Kemal’im” diye söyleyin diyorlardı. Türk öğretmenlerimiz hiçbir zaman Türklüklerini kaybetmemiştir.  1944 yılında İngiltere’de hukuk eğitimine başlamış, 1947 yılında mezun olmuştur. 1956 yılında Kıbrıs’ta başsavcı olarak görev yapmıştır. 1955 yılında kurulan EOKA’ ya karşı arkadaşları ile 1 Ağustos 1958 yılında Türk Mukavemet Teşkilatını ( TMT ) kurmuştur. 1960 yılında Dr. Fazıl Küçük ile Türkiye’ye giderek Ada’ ya Zürih ve Londra anlaşmaları gereği 650 mevcutlu bir Alayın 16 Ağustosta getirilmesini sağlamıştır. ( Kıbrıs Türk Kuvvetleri alayı ) 15 Ocak 1964 yılında Londra’da başarılı savunmaları nedeni ile Makarios; Denktaş’ın adaya girmemesini, girecek olursa tutuklanacağını söyler. 21 Ekim 1967 yılına kadar Türkiye’de kalır. Bu tarihte balıkçı teknesi ve iki arkadaşı ile vatan hasretine dayanamayıp Kıbrıs’a gece yarısı girmek isterler. Gece karanlığında Rum köyünü girerler. Burada yakalanırlar neticede Türkiye’nin girişimleri sonucu 12 Kasım 1967 ‘de serbest bırakırlar. 1970-1973 yılları arasında Kıbrıs Türk Yönetim Başkanı seçilir. 1976 yılında Devlet Başkanlığına seçilir.”

“KIBRIS TÜRKİYE’NİN DE EN ÖNCELİKLİ MİLLİ DAVASIDIR”

“15 Kasım 1983 ‘ de K.K.T.C ‘ nin Cumhurbaşkanı seçilir. Kendisine halkı tarafından (MİLLİ KAHRAMAN) ismi verilir. “ Ben kahraman değilim, kahraman milletin kahraman temsilcisiyim.” Diyebilendir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından verilmiş üstün hizmet “ŞEREF MADALYASI” sahibidir. “Hayatta hiçbir zaman yalpalanmayacaksın, düşüncelerinde bir ileri bir geri adım atmayacaksın. Her dönemin adamı değil, her dönem adam olacaksın.” Sözleri sanki bizlere önemli birer nasihattir. Ölümünden önce gençlere şu mesajı vermiştir. “ Gelecek sizsiniz biz size pırıl pırıl bağımsız bir devlet bırakıyoruz. Türkiye’nin desteklediği ve tanıdığı bir devlet. Ona sahip çıkınız. Halkına sımsıkı sarılınız. Canınız gibi koruyacaksınız. Biz emanetçileriz, üzerinde hür yaşayalım diye canlarını, kanlarını vermiş olan insanlar bize bu toprakları verdi. Babamızdan miras kalmış mirasçılar gibi ne satabiliriz ne de bırakıp kaçabiliriz. Koruyacağız sonuna kadar koruyacağız.” Türkiye emperyalist ülkelerin kuşatması altında; Kıbrıs’ın Türkiye için stratejik ve jeopolitik yönden ne kadar önemli olduğu ortada. Hatta Akdeniz üç tarafı denizlerle çevrili yurdumuzun nefes borusu durumundadır. Kıbrıs, Türkiye’nin de en öncelikli milli davasıdır. Yüce ATATÜRK; karargâh subaylarına Kıbrıs’ı işaret ederek, “Efendiler Kıbrıs düşman elinde bulunduğu müddetçe bölgenin ikmal yolları tıkanmıştır. Kıbrıs’a dikkat ediniz. Bu ada bizim için çok mühimdir.” Demiştir. Rum kesimi ve İngilizlerle yapılan 50 yıl süren müzakerelerde, 36 yıl Türk toplumu adına Rauf Raif Denktaş başkanlık yapmıştır. Denktaş, Klerides, Makarios, Kiprianu, Vasiliu ve son olarak ta Klirides ile masaya oturmuştur. Rauf Raif Denktaş; sen ölmedin, sen yaptıklarınla, mücadelenle, kahramanlığınla genç nesile örnek olacaksın. “ Benim iki bayrağım var, Biri ana birisi kız.  Benim iki bayrağım var, İkisinin de bağrında Namusumdur ayla yıldız.” Şiirini çok seven “ Türkiye olmadan cennete bile gitmem” diyen Türkiye sevdalısı büyük lider. Bolulular olarak bizde Bolu’da en güzel bulvara hem ismini verdik hem de heykelini diktik. Rahat uyu büyük adam. Ruhun şad mekânın cennet olsun.” İfadelerini kullandı.

Editör: Servet GÖKÇEK