(Özel Haber: Aslı Akış) - Kıbrıscık AK Parti İlçe Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Topcuoğlu, partisinden istifa ederek; “İl Başkanı Bolu’nun kaderi ile oynuyor” dedi. Topcuoğlu; “E- Devlet üzerinden gerçekleştirdiği istifasının görselini de sosyal medya hesabından paylaştı, önümüzdeki günlerde yeni rotamızı belirleyeceğiz” mesajı verdi.

Bolu’nun AK Parti ilçe ve belde belediye başkanlarının açıklanmasının ardından tek tek istifa haberleri gelmeye başladı. AK Parti Mudurnu Belediye Başkan Adayı Hüseyin Yağın’ın aday gösterilmesi sonrası AK Parti Belediye Başkan Aday Adayı olan Metin Soygür, kendisine haksızlık yapıldığını ifade ederek partiden istifa etti. Önceki gün Karacasu Belde belediye başkanı aynı zamanda aday adayı Celal Beydili’de ikili çıkar ilişkileri üzerine kurulan bir oyunun haksızlığa uğrayan tarafında yer aldığı gerekçesiyle istifa etti.

Son olarak bir istifa haberi daha Kıbrıscık’tan geldi. Kıbrıscık AK Parti İlçe Belediye Başkan Aday Adayı Mustafa Topcuoğlu’da Celal Beydili’nin istifa gerekçelerine katıldığını beyan ederek Köroğlu TV Muhabiri Aslı Akış’a değerlendirmede bulundu. Topcuoğlu, “İl Başkanı Bolu’nun kaderi ile oynuyor. Ne dolaplar döndüğü herşey konuşulmuyor” dedi.

Farklı bir siyasi parti ya da bağımsız olarak tekrar aday adayı olmayacağı konusuyla ilgili de bilgi veren Topcuoğlu; “şu an aday olmak için araştırma yapıyorum. Bağımsız ya da başka şekilde. Bu hafta içerisinde belli olacak. İlerleyen zamanlarda gerekli değerlendirmeyi yapacağım" şeklinde konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE