Kanyonda yürüyüş yapan vatandaş,  2 yavru ayı ve çakalın karşılaşma anını kayda aldı.

Özel Haber: Oğuzhan Eke

Bolu’da yaşayan Muhammed Karakuş, Bolu’yu tanıtmak için, kentin farklı noktalarındaki doğal ve kültürel varlıkları ziyaret ediyor. Karakuş, ziyaret ettiği yerlerde videolar çekerek, Bolu’yu Keşfet isimli sosyal medya hesabı üzerinden yayımlıyor. Hedefinin Bolu’yu tanıtmak olduğunu belirten Karakuş, Kıbrıscık’ta bulunan bir kanyonda yürüyüş yaptı.

Karakuş ve yanındakiler iki yavru ayı ve bir tane çakal ile karşılaştı. Vahşi hayvanları karşısında gören Karakuş kayda girdi. İki ayı dağ yamacında koşarak ilerlerken, çakal ile yan yana geldiler. Ayılar daha sonra koşarak gözden kayboldu.

“ANNELERİ DE ORADADIR DİYE KANYONA İNEMEDEN GERİ DÖNDÜK”

Ayıların yavru olduğunu belirten Muhammed Karakuş, “Kıbrıscık’ta bir kanyonu gezmeye gitmiştik. Kanyonda gezerken birden taş sesleri falan duyduk. Baktık 2 tane ayı kaçıyor.  Hemen telefonu elimize aldık ayıları çektik ayılar küçük olduğu için anneleri de oradadır diye kanyona inemeden geri döndük. Çekim yaptıktan sonra kayıtta bir tane de çakal olduğunu fark ettik. Bizim için heyecanlı ve güzel bir anı oldu. Bu canlılar Bolu’muzun güzellikleri” dedi.

Editör: Oğuzhan EKE