Millet ittifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan “seçim ikinci tura kalırsa” sorusuna yanıt geldi.

HABER: ASLI AKIŞ

Seçimlere 17 gün kaldı. Dört cumhurbaşkanı adayının yarışacağı seçimlerde, Meclis’te oluşacak tablonun da önemi var. Uzmanlar, cumhurbaşkanı seçiminin ikinci tura kalması halinde Meclis’teki güç dağılımının yarışı önemli ölçüde etkileyeceğini söylüyor.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, “Liderler Özel” programında; gazeteciler Saygı Öztürk, Deniz Zeyrek ve Simge Fıstıkoğlu’nun gündeme dair sorularını yanıtladı, 14 Mayıs'taki seçimlere ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

GENÇLERE VURGU YAPTI

Kılıçdaroğlu, kendisine yöneltilen seçimin ikinci tura kalıp kalmayacağı yönündeki soruya verdiği cevapta gençlere vurgu yaparak; “Seçim ikinci tura kalmaz. Birinci turda bu iş bitecek. Ben bu ülkenin gençlerine güveniyorum. Seçimin kaderini değiştirecek olan gençler biz değiliz. Yaklaşık 5 milyon 300 bin genç ilk kez sandığa gidip oy kullanacak. Bu gençler var olan düzenden zaten memnun değiller. Onları sandığı götürmemiz lazım. Türkiye’nin kaderini değişecekler.

Parlamentoda çoğunluğu alacağız. Öyle bir tablo var. AK Partililer de zaten güçlendirilmiş parlamenter sistemi isteyecekler. Siyaset yapma haklarını ellerinden aldılar. Zaten istiyorlar. Onlar belki çıkıp net ifade etmiyorlar da arkadaşlar görüşüyorlar, parlamentoda konuşuyorlar.” İfadelerini kullandı.

Editör: Oğuzhan EKE