Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş, “Togg’u yapanlardan Allah razı olsun. İHA’ları, SİHA’ları yapanlardan Allah razı olsun…. Biz bunları inkar etmiyoruz ve gelirsek mutlaka daha iyisini de yapacağız. Daha da geliştireceğiz. Ancak, sanki partinin malıymış gibi, babasının parası ile yapmış gibi bunları seçim ortamında kullanıyorlar” dedi.

Haber Merkezi

Seçim çalışmaları kapsamında Burdur’da vatandaşa seslenen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Mansur Yavaş, TCG Anadolu, Togg ve milli savunma projelerine ilişkin mesajlar verdi. Terör eleştirilerine sert çıktı. Yavaş’ın konuşmasında şu ifadeler yer aldı:

“BİR DEVLET GELENEĞİMİZ VARDIR”

“Şimdi, Togg'u, Anadolu gemisini, İHA'ları, SİHA'ları öne çıkararak, sanki gelen hükümet bunları yok edecek bir hava vermeye çalışıyorlar. Bu devlet bin yıldır bu coğrafyalarda kurulan bir devlet, onların devamıdır. Dolayısıyla hem dışişlerimizin müktesebatı vardır, hem de bir devlet geleneğimiz vardır. 1980'li yıllarda Roketsan'ı kurdular, Aselsan'ı kurdular, Havelsan'ı kurdular… Ne oldu? Onlar görevlerini yaptılar bu ülke için, kendilerinden sonra gelenlere emanet edip gittiler. Bu Togg'u yapanlardan Allah razı olsun. İHA'ları, SİHA'ları yapanlardan Allah razı olsun…. Biz bunları inkar etmiyoruz ve gelirsek mutlaka daha iyisini de yapacağız. Daha da geliştireceğiz. Ancak, sanki partinin malıymış gibi, babasının parası ile yapmış gibi bunları seçim ortamında kullanıyorlar. Bu yanlış. Şimdiye kadar bunları hiç kimse yapmadı.”

“İKTİDARIN İŞİNE YARAYAN KONUŞMALARI YAPANLAR DA AYNI MİHRAKTIR”

“Anadolu gemisi çıktı şimdi Ege'yi dolaşıyor, adeta savunma için yapılmış, övündüğümüz bir tesisi seçim otobüsü olarak kullanıyorlar. Başladılar şimdi de ‘Bebek katili serbest bırakacaklar, PKK'lı suç işlemiş katilleri serbest bırakacaklar', kim neyi bırakıyor Allah aşkına… Kimden ne haber aldınız siz? Ekrem başkana seçimde gücünün yetmediğini anlayınca Osman Öcalan'ı televizyona çıkaran kim? Apo denilen katilden mektup getiren kim? Şimdi, Kandil'in söylemlerini televizyonlarda, mitinglerde veriyorlar. Hiç unutmayın, bunlarda iktidarın işine yarayan konuşmaları yapanlar da aynı mihraktır. Bizim bunlarla işimiz olmaz, herkes hizasını çekecek, suç işleyen herkes cezasını çekecek. Biz, onu da reddediyoruz. Ama onların söylemini bizim aleyhimizde kullanmasını da biz reddediyoruz.”

“ONLAR GİBİ ZAMAN ZAMAN VATANSEVER, MEVSİMLİK VATANSEVER DEĞİLİZ”

“En az onlar kadar milliyetçiyiz, en az onlar kadar vatanperveriz, en az onlar kadar Müslümanız. Bize hiç kimse Müslümanlık, vatanperverlik taslamasın. Çözüm süreci sırasında yaşananları hatırlıyorsunuz, o zaman da ağzını açanlara ‘Siz kandan besleniyorsunuz, konuşmayın, bu PKK bizim düşmanımız değil' gibi birçok sözleri var, onları ben yakında internetten sizlere yayınlayacağım. O zaman bunlara karşı çıkanlara vatan haini diyorlardı, bunlar vatansever oluyorlardı. Biz, onlar gibi zaman zaman vatansever, mevsimlik vatansever değiliz; o zaman ne söylüyorsak şimdi de aynısını söylüyoruz. Boş lafa karnımız tok…”

Editör: Oğuzhan EKE