Kılıçdaroğlu’nun, CHP Belediye Başkanları Toplantısında sunduğu tek şartı duyan Başkan Özcan tepki gösterdi. 

HABER: EBRU BUKET EKE 

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Belediye Başkanları Toplantısı'nda genel başkanlığı bırakmak için terk bir şart sundu: “Sonuna kadar CHP koltuğunda oturacağım diye bir şey yok. Eğer geçmişinde para pul ilişkileri, lekesi olmayan biri çıkarsa ben de bu görevi bırakacağım. "Ekrem Başkanımız 'Hiç kimse vazgeçilmez değildir' diye bir söz kullandı. O söz Norveçli bir düşünüre aittir. Ardından 'Herkes değerlidir, hiç kimse vazgeçilmez değildir. Mezarlıklar kendini vazgeçilmez sananlarla doludur.' diyor. Ben de 'vazgeçilmez değiliz' denilen kişilerden biriyim.”

Kılıçdaroğlu’nun bu sözleri üzerine Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tepki gösterdi. Özcan, Kılıçdaroğlu’nun tüm CHP’lileri töhmet altında bıraktığına dikkat çekerek “koltukta kalmak için artık ne söyleyeceğinizi bilemez hale gelmişsiniz” dedi.

“KOLTUKTA KALMAK İÇİN…”

Sosyal medya hesabında konuya dair paylaşım yapan Özcan, şu sözlere yer verdi: “Geçmişinde benim gibi akçeleri işleri olmayan, Fetö ve uzantıları, PKK ve uzantıları ile hiç bağlantısı olmayan, Genel Başkanlık yükünü omuzlayacak kimse olsa yarın bırakırım demişsiniz. Oysa ki partimizde ben dahil binlerce bu vasıfları taşıyan çok düzgün yöneticilerimiz var. Ama siz sadece badem bıyıklılara, Sorosçulara ve 10 Aralıkçılara baktığınız için bunları göremiyorsunuz. Bu tür söylemleriniz ile bütün CHP’lileri töhmet altında bırakıyorsunuz. Koltukta kalmak için artık ne söyleyeceğinizi bilemez hale gelmişsiniz.”

Editör: Ebru Buket EKE