(HABER: ASLI AKIŞ) -Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İlhan Durak, kızıl geyik avlanmasının biyoçeşitliliğe zarar vereceğine dikkat çekerek, Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki ile bakanlık yetkililerine seslendi.

Tarım ve Orman Bakanlığı nesli korunan kızılgeyiklerin belirli ücretler karşılığında avlanmasına izin verdi. Bu karar, doğa koruma ve hayvan hakları savunucuları arasında ciddi tartışmalara neden olurken, bir tepki de Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İl Başkanı İlhan Durak’tan geldi.

“GEYİKLERİN POPÜLASYONUNUN AZALDIĞI YADSINAMAZ BİR GERÇEK”

Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İl Başkanı İlhan Durak konuya dair yaptığı açıklamada, kızıl geyiklerin avlanmasının tamamen yasaklanması gerektiğine vurgu yaparak; “Son yıllarda kızıl geyiklerin popülasyonunun azaldığı yadsınamaz bir gerçek. Bakanlık tarafından açılan ihale, daha önceki yıllarda olduğu gibi ilimiz kamuoyunda yine tepkiyle karşılaşmıştır. Bu konuda birçok bilim insanı ve doğa koruma uzmanı da kızıl geyiklerin avlanmasının tamamıyla yasaklanması gerektiğine dikkat çekmekte. Kaldı ki hayvan severler ile hayvan koruma dernekleri başta olmak üzere ilimiz kamuoyunu rahatsız eden bu konuda başta Bolulu hemşerimiz Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Veysel Tiryaki Bey olmak üzere Bakanlığın ilgili müdürlüklerinin hassas davranması elzemdir” ifadelerine yer verdi.

“KARARIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Bolu’yu ilgilendiren kararın takipçisi olacaklarının sözünü veren Durak; “Kızıl geyikler, ekosistemin önemli bir parçasıdır ve çeşitli bitki türlerinin yayılmasına yardımcı olurlar. Bu konuda yapılacak yasal düzenleme ile kızıl geyiklerin avlanmasının yasaklanması doğal dengeyi sağlayacaktır. Bolu kamuoyunu derinden üzen ve rahatsız eden söz konusu kararın takipçisi olacağız. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğünün bu konuda gereken adımı atması şarttır. Gelen tepkilere hem kör hem sağır olarak sessiz kalınması tepkileri sona erdirmez, aksine tepkilerin artmasına, katlanmasına sebep olacaktır” şeklinde konuştu

Editör: Servet GÖKÇEK