Merkez İlçe Köylerine Hizmet Götürme Birliği Olağan Meclis Toplantısı, Bolu Vali Vekili İlhan Turgut başkanlığında yapıldı.  Yapılan yatırımlarla ilgili görüş alış verişini yapılarak yatırımların devamının sağlanacağı belirtildi.

Haber: Aslı Akış

Solmaz Ahmet Baysal Öğretmen evinde gerçekleştirilen toplantıya, Bolu Vali Vekili İlhan Turgut, İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, İl Genel Meclisi CHP Grup başkanvekili Erhan Beykoz, AK Parti İl Genel Meclisi üyesi Zerrin yavuz Açıkalın ile muhtarlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan toplantıda, toplantı yeter sayısının olduğu tespit edildikten sonra gündem okunarak Bolu Vali Vekili İlhan Turgut tarafından açılış konuşması yapıldı.

“İHALE ETTİĞİMİZDE İŞLERDE YÜZDE 95 BİTMEK ÜZERE”

Bolu Vali Vekili İlhan Turgut, bu yıl birlik olarak iyi bir yıl geçirildiğine işaret ederek; “Köylerimizle ilgili ihtiyaçlarımızı Özel İdaredeki ilgili teknik arkadaşlarımdan görüşerek, ihtiyacınıza uygun projesini yaptıktan sonra bize müracaat ederek, işlerini takip etmeniz gerekiyor.  Biz bu yıl elimizdeki imkânlar yeterli gelmese de sizlere, birlik olarak gerçekten iyi bir dönem geçirdik. İhale ettiğimizde işlerde yüzde 95 bitmek üzere. Memnun olmayanlar olsaydı, bize gelirdi. Hala bakıyorum bu konuda muhtarlardan şikâyet yok hatta müteahhitlere fazla fazla iş yaptırıyorlar. Bizim birliğin bütçesini de köy muhtarlarının bütçesi gibi değerlendirip, fazla iş yaptıranlar var. Bizim plan programlar sınırlı olduğu için neyse çıktığımız ihaleler, ‘Yok biz Özel İdare’ye güveniyoruz’ diyorsanız sizin bileceğiniz iş. Tabi ki oradaki kaynaklarımız var, mümkün olduğunca destek olunabilir tabi.” şeklinde konuştu.

“MUHTARLAR DEVLETİN EN ÖNEMLİ YARDIMCILARI”

Bu yıl su ile ilgili konulara ağırlık verdiklerini belirten Vali Vekili İlhan Turgut; “Birlik olarak kış boyunca önemli sorunlarınızın genelini projelendirmiş olarak bekliyoruz. Yine gelecek yıla, Devlet tarafından ciddi ödenek geleceğini düşünüyorum. O yüzden, ‘Bana sıra gelmez, benim işim olmaz’ diye düşünmeyin. Hem Özel İdare hem biz elimizden geleni yaparız. Özellikle bu sene suyla ilgili konulara ağırlık verdik. Biliyorsunuz su konusun, insan için en önemli konudur. Kanalizasyon konusunda da bizim yaşadığımız çevreyi hepinizin şöyle değerlendirmesi gerekiyor, ‘Burası sadece Türkiye’nin bir cenneti değil, Dünya’nın bir cenneti.’ Dolayısıyla çevremizi korumak için çok önem, özen göstermemiz gerekiyor. Şu bulunduğumuz doğaya girdiğimizde, dağların içindeki tertemiz havayı almamız gerekiyor, o suların da kirlenmemesi gerekiyor. Köylerde muhtar hem seçimle geliyor hem de Devlet’in en önemli yardımcıları. Bunlara dikkat etmezsek belli bir süre sonra biz bu güzel suların, bu ormanları, bu güzel doğayı kirleten insanlar olarak anılmayalım. Dolayısıyla bu arıtmasız kanalizasyon hatlarına, bir an önce herkes bir planlama doğrultusunda başlasınlar. Biz bunları mutlaka çözmek zorundayız. Su konusunda da yağış her zaman belli olmadığı için yine sene yazın sonuna kuralık olacakmış gibi düşünerek, su konusunu düşünün. Yol konusunu Özel İdareye havale ediyoruz. Zaten ilgili arkadaşlar sürekli bu konuyla uğraştıkları için bilen insanlar. İlgili ödenekleri de oraya aktarıyoruz. Kontrollerini yapıyoruz. İstekleriniz, şikâyetleriniz olduktan sonra tabi ki gelip gidin, öncelikli işlere önem verin. Doğayla ilgili işlere önem verin. Suyla ilgili işlerinize önem verin. Çok öncelikli konular varken diğer ihtiyaçlarınızı bir sonraya bırakın. Bir an önce esas ihtiyaçlarınızı karşılamış olun. Onun peşinde koşalım, ona emek harcayalım.” diye konuştu.

“KÖYLERE YAPILAN TÜM YATIRIMLARIMIZI TAKİP EDİYORUZ”

İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Yüceer, Merkez ilçe köy hizmetleri birliği meclis toplantısının hayırlara vesile olmasını temenni ederek; “Encümen üyesi olarak sizlerin seçtiği üye olaraktan sizlere tekrardan teşekkür ediyorum. 2021 yılı köylere hizmet götürme birliği planlamamız %95’ler seviyesinde bu da gayet fevkalade başarı bu anlamda ben beraber görev yaptığımız encümen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bizler sizler ile beraber mesai harcayan sizin idealiniz ile kenetlenen eksiklerinizi eksikliğimiz olarak gören il genel meclis üyesiyiz. Köylere yapılan tüm yatırımlarımızı tüm çalışmaları sizler ile birlikte takip ediyoruz. O anlamda hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çünkü sizler 112 köyde devletimiz adına bizler adına görev yapan gören gözlerimiz duyan kulaklarımızsınız. Eksiklerinizi ihtiyaçlarınızı mesai saati olmaksızın bizlere iletiyorsunuz. Var olan kaynaklarımız imkanlarımız dahilinde eksiklerimizi gideriyoruz. Bolu merkez ilçe olarak 112 köy 150 mahallesinde çok iyi bir noktada olduğumuzu ifade edebilirim. Eksiklerimiz var mı var ihtiyaçlar var mı var gidermeye gayret ediyoruz. Tüm hizmet birimlerinize ve görev yapan başkanımıza teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“9 BUÇUK MİLYON LİRA GİBİ BİR BÜTÇEYLE HİZMET VERMEK KOLAY DEĞİL”   

İl Genel Meclisi CHP Grup başkanvekili Erhan Beykoz, köylere hizmet götürme birliği hesaplarına verilen bütçeyi yeterli bulmadığını vurgulayarak; “9 buçuk milyon lira gibi bir bütçeyle, 112 tane köye hizmet vermek kolay değil. Elbette birçok eksik var. Birçoğu hazırlanmış ama ekonomiden dolayı yapılamayacak işler var. Beni endişelendiren sadece tek bir konu var, 3 buçuk milyon lira para gelecek denildi. Henüz verilmemiş, o konuda bizim hizmet birliğimiz ciddi anlamda borçlanmış. Bir diğeri de ekonomi hakkında siyaset yapacak değiliz, hepimiz yaşıyoruz. 9 buçuk milyon liradan 10 milyon liraya çıkmış bir bütçe, yaklaşık yüzde 40 enflasyon olan ülkemizde, 2022 yılının bu bütçeyle çok güzel olabileceğini düşünmüyorum. Bu bağlamda her şeyin altına, her taşın altında elini, bedeni, başını koyan siz muhtar arkadaşlarıma, abilerime çok büyük işler düşüyor. Birçoğunun da aldıkları maaşların üzerine para koyarak, o köylere hizmet ettiklerini biliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından Birlik Genel Sekreteri İsmail Gürer tarafından 202I yılı 10 aylık faaliyet raporu ve yapılan çalışmalara ait slayt gösterisi sunumu gerçekleştirildi. 2022 yılı gelir ve gider bütçesi ile izleyen iki yıl bütçe tahminlerinin ve bütçe kararnamesinin Birlik Meclisine sunulmasının ardından 2022 yılı gelir bütçesi 10.000.000,00 TL. ve gider bütçesi 10.000.000.00 TL. olarak, 2023 yılı gelir tahmini 11.000.000,00 TL., gider tahmini 11.000.000.00 TL, 2024 yılı gelir tahmini 12.100.000,00 TL., gider tahmin 12.100.000.00 TL. olarak 2022 yılı bütçe kararnamesi oylamaya sunuldu.

Editör: TE Bilisim