Dünyaca ünlü fotoğraf paylaşım platformu WPE Awards Internatıonal Photography tarafından düzenlenen fotoğraf yarışmasında, Bolu'nun başarılı kuruluşu KS PHOTOGRAPHY dünya 3’üncüsü oldu.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Bolu’da yaptıkları başarılı işlerle adından söz ettiren KS PHOTOGRAPHY, dünyaca ünlü fotoğraf paylaşım platformu WPE Awards Internatıonal Photography tarafından düzenlenen fotoğraf yarışmasında büyük bir başarıya imza attı. 5 bin fotoğrafçı tarafından gönderilen 20 bin fotoğraf, dünyaca ünlü fotoğrafçılar tarafından titizlikle yorumlanarak değerlendirilmeye alındı.

Serkan Erkan ve Koray Yılmazdemir ortaklığında, Türkiye'de ve dünyanın çeşitli ülkelerinde başarılı işlere imza atan KS PHOTOGRAPHY, Tuz Gölü’nde çektikleri günbatımı fotoğrafıyla, yarışmaya katılan 20 bin fotoğraf arasından 3’üncü olmayı başardı.

“BİZ KS PHOTOGRAPHY OLARAK KABIMIZA SIĞMADIK”

KS PHOTOGRAPHY hakkında bilgiler veren İşletmeci Serkan Erkan, dünyanın farklı şehirlerinde de fotoğraf çektiklerini ifade ederek, “Bolu’nun fotoğraf stüdyosuyuz. Daha doğrusu, Bolu’nun dünyaya açılan penceresiyiz. Biz KS PHOTOGRAPHY olarak kabımıza sığmadık. Dünyanın her yerinde fotoğraf çekmeye devam ediyoruz; Paris, İtalya. Avusturalya çekimimiz vardı, pandemiden dolayı iptal oldu. Bunun haricinde Türkiye’nin bütün illerinde ve ilçelerinde fotoğraf çekiyoruz” diye konuştu.

 “DÜĞÜN FOTOĞRAFI DUYGUSU OLAN BİR FOTOĞRAF”

Erkan, düğün fotoğrafının duygusu olan ve ömür boyu saklanacak bir anı olduğunu belirterek, “Gelen çiftlerimiz bizi Bolu, İstanbul ya da Ankara’dan sosyal ağlar sayesinde buluyorlar ve tercih ediyorlar. Çünkü düğün fotoğrafı farklı bir şey. Duygusu olan bir fotoğraf. Düğünde, elinde kalacak tek şey fotoğraf. Ömür boyu onlara bakacaklar. O yüzden fotoğraf işi çok önemli” şeklinde konuştu.

 “BİZ MUTLULUK ÇEKİYORUZ”

Mutluluk çekmeyi sevdiklerini ifade eden Erkan, “Biz KS PHOTOGRAPHY olarak, 8 yıldır Bolu’da hizmet veriyoruz. Daha önceden fotoğrafçılık hobi olarak vardı. KS PHOTOGRAPHY olarak açıldıktan sonra da vizyonumuz; herkesin buradan mutlu ayrılmasıydı. Bunu hedefledik ve şuanda da onu yaşıyoruz. Her gelen çiftimiz burada mutlu ayrılıyor çünkü biz mutluluk çekiyoruz” dedi.

“HER ŞEY BİTER, GERİYE FOTOĞRAF KALIR”

“UMUDUMUZ VARDI ÇÜNKÜ GÜZEL BİR GÜN BATIMI FOTOĞRAFIYDI”

Erkan, yarışma sonucunda gelen 3’üncülüğün hikayesini anlattı: “WPE, dünyada en çok tercih edilen fotoğrafçıların grup haline geldiği bir platform. Bu platforma, dünyadan birçok fotoğrafçı 20 bin adet fotoğraf gönderiyor. Biz de gruba üyeyiz, takip ediyoruz çünkü kendimizi geliştirmemiz gerekiyor. Dünyanın en güzel fotoğrafı diye bir tabir yok, herkese göre değişebilir ama tabi ki fotoğrafçılıkta bazı oranlar var. Fotoğrafa baktığınızda, altın oranı, ISO’su ve işlemesine kadar her şey değerlendiriliyor. Biz de burada değerlendirmeye girdik. Umudumuz vardı çünkü güzel bir gün batımı fotoğrafıydı. Duygusu olan bir fotoğraftı. İşimizi severek yaptığımız için severek çektiğimiz bir fotoğraftı. Fotoğrafı gönderdik, bekledik bakalım ne çıkacak diye. Yaklaşık 15 gün sonra bir mesaj geldi. “Değerlendirme sonucunda 3. oldunuz” diye ve sosyal ağlarda paylaşmaya başladılar. Bizi çok onurlandırdı çünkü sevdiğiniz bir işi yapıyorsunuz, mutluluk çekiyorsunuz ve karşılığında ufak bir tebessüm ve ödül almak insanı daha çok şevke getiriyor. Bu şevkle beraber de işimize daha çok sarılmamız gerekiyor.”

“İYİ BİR FOTOĞRAFÇIYLA ÇALIŞIN ÇÜNKÜ…”

Serkan Erkan, pandemi sürecinden dolayı düğünlerin yapılmadığının belirterek, evlilik hazırlığı yapan çiftlere tavsiyelerde bulundu: “Bu sezon kötü bir sezon. Düğün sezonu ama pandemiden dolayı evlenecek olan çiftlerimiz ne yapacağını bilemiyor. 1 Temmuz’dan itibaren düğünler serbest ama bazı kısıtlamalar var. Bu sebeple, geriye yalnızca fotoğraf kalacağı için düğünü daha ufak çaplı yapıp, fotoğrafa zaman ayırdıklarını gördük. Biz de gelen çiftlerimizle görüşmeye devam edeceğiz. Biz amacımız mutluluk çekmek. Çiftlerimize de buradan söylüyorum; iyi bir fotoğrafçıyla çalışın çünkü herkes fotoğraf çekebilir ama onu okumak, o duyguyu verebilmek önemli. İşte burada da iş, fotoğrafçıya kalıyor. Bu duygu olduğu zaman, fotoğraflarına ömür boyu zevkle bakıyorlar. Bizim için imaj çok önemli, bu imajı yakaladığımız zaman güzel fotoğraflar çıkıyor. KS PHOTOGRAPHY olarak, bundan sonraki yarışmalara tekrar katılacağız. Biz de fotoğraf çekiyoruz, neyimiz eksik diye düşündük ve katıldık. Sonuç itibarıyla üçüncü olduk. Mutluluk çekmek kadar güzel bir şey yok.”

Editör: TE Bilisim