Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ve VHO işbirliğinde kanatlı hayvan yetiştiricilerine ve kümes bakıcılarına eğitim verildi.

Haber: Tuğra Gülen

“Etçi Tavukların Korunması İle İlgili Asgari Standartlara İlişkin Yönetmelik” kapsamında Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile Bolu Bölgesi Veteriner Hekimleri Odası (VHO) arasında protokol imzalandı. Bu kapsamda iki kurum işbirliğinde kanatlı hayvan yetiştiricilerine ve kümes bakıcılarına yönelik 15 adet seminer planlanarak, yaklaşık bin 200 adet yetiştiriciye ulaşmak hedefleniyor.

Proje çerçevesindeki bir seminer de Necip Fazıl Kültür Merkezinde gerçekleştirildi. Farklı ilçelerden onlarca kümes bakıcısı ve kanatlı hayvan yetiştiricisinin katıldığı eğitim seminerinde Bolu Tarım ve Orman İl Müdürü İzzet Murat da katıldı.

“UYUM İÇERİSİNDE ÇALIŞMAKTAYIZ”

Seminerde konuşan İl Müdürü Murat, çalışmaya ve hedeflere ilişkin bilgi vererek, “Tarladan ahıra kadar gıda üretimin her aşamasında tek sağlık prensibi ile kontrol ve eğitim aşamasında bizler, bakım ve besleme aşamasında sizler bir bütünün parçaları şeklinde uyum içerisinde çalışmaktayız. Burada verilen eğitim ile gerek hayvan refahı gerekse halk sağılığı gözetilerek çalışanların bilgi düzeylerinin iyileştirilmesi amaçlanmış olup, ‘sizin sağlığınız hepimizin sağlığıdır’ prensibi ile sağlığı tehdit eden her türlü etkeni kaynağında yok ederek halk sağlığının korunması ve tarımsal kazançların yükseltilmesi hedeflenmektedir. 5 Mart itibariyle başlayan eğitimlerin 6 durağı tamamlanmış olup geriye kalan 9 eğitimin de 25 Mayıs’a kadar tamamlanması planlanmaktadır. Kursiyerlerimizin eğitimlerden maksimum düzeyde faydalanmasını ve eğitmen arkadaşlarımıza kolaylıklar diliyorum” dedi.

Editör: TE Bilisim