Bolu Belediyesi’nin Bolululara armağanı olan Kuvayı Milliye Bulvarı, binlerce kişinin katıldığı törenle hizmete girdi. Başkan Tanju Özcan dev projeyle ilgili “Burası için çok büyük bir uğraş verdik. Bu kanalı kapatmak tam dört belediye başkanının hayaliydi. Biz gerçekleştirdik. Bolumuza hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Haber: Servet Gökçek

Bolu’da gelmiş geçmiş tüm belediye başkanlarının hayali olan kanal yolunun kapatılmasını Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan gerçeğe dönüştürdü. Başkan Özcan sayesinde üzeri kapatılan ve muhteşem bir sosyal alan haline dönüşen eski kanal yolu, “Kuvayı Milliye Bulvarı” adı verilerek, Boluluların hizmetine sunuldu.

Kısa sürede Bolu’nun en gözde alanı haline gelen bulvar için hafta sonu, Atatürk’ün Bolu’ya gelişinin 89’uncu yıl dönümü kutlama etkinleri kapsamında düzenlenen Manuş Baba konseri öncesinde bir tören yapıldı. Binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen törende Bolu’nun en büyük kazanımlarından olan Kuvayı Milliye Bulvarı dualarla hizmete girdi. Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ve eşi Meral Özcan, açılış öncesi üstü açık otobüse binerek, yüzlerce araç ve motosikletli konvoy eşliğinde bulvarı turlayıp halkı selamladı.

“Dört belediye başkanın hayaliydi”

Ardından yapılan törende konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, kanalın kapatılmasının her belediye başkanının hayali olduğunu belirterek, “Burası için çok büyük bir uğraş verdik. Bu kanalı kapatmak tam dört belediye başkanının hayaliydi. Biz gerçekleştirdik. Bolumuza hayırlı uğurlu olsun.” dedi.

Kapatılan kanal yolunda yaşanılan olumsuzluklara da değinen Özcan, “İşte eski halini görüyorsunuz. Eski haliyle burası güvenliksiz, aydınlığı olmayan, sürekli olarak araçların düştüğü, kanalizasyonların bağlı olduğu, bu yüzdendir ki şehrin sinek probleminin aşağı yukarı yarısının meydana geldiği alandı. Biz inat ettik bu projeyi ürettik. Devlet Su İşlerine en sonunda kabul ettirdik ve sonrasında bu güzel alanı yapmaya başladık.  Şuan 4 km’lik etabı tamamlandı. Bu yılın sonunda 6,5 km’lik kısmı tamamlanmış ve hizmete alınmış olacak bu ilk etabı.  Sonrasında Karayollarından altgeçit izni alabilirsek ki alacağız ondan sonra D-100’ün güneyinden itfaiyeye kadar devam edecek, ilk etap bu” diye konuştu.

“Bolulular burayı benimsedi”

Başkan Özcan, Bolu halkının bulvarı kısa sürede çok sevdiğini belirterek, “Bende burada zaman zaman yürüyorum. Müthişte keyif alıyorum. Biraz önce milletvekillerimizin bir tanesini de yürürken gördüm. Her gece buraya geliyorum bakıyorum insanlar burayı sevdi. Bolulular burayı benimsedi ve buraya sahip çıkıyorlar.” ifadelerini kullandı

Özcan ve törene katılan protokol üyeleri, daha sonra açılış kurdelesini keserek Kuvayı Milliye Bulvarı’nı resmi olarak hizmete açtılar.

Birçok etkinlik yapıldı

Öte yandan Bolu Belediyesi Kuvayı Milliye Bulvarı’nda açılış öncesi birçok etkinlik de düzenledi. Belediye’nin destekleriyle, kadın girişimciler için stantlar açıldı. Burada stant açan kadınlar, el emeği göz nuru ürünlerini sattılar. Ayrıca etkinlikte çocuklar da unutulmadı. Kurulan dev oyun parkurlarında yüzlerce çocuk doyasıya eğlendiler. Yine halka ücretsiz birçok ikram da yapıldı.

kuvayı-milliye (12)kuvayı-milliye (11)kuvayı-milliye (10)kuvayı-milliye (9)kuvayı-milliye (8)kuvayı-milliye (7)kuvayı-milliye (6)kuvayı-milliye (5)kuvayı-milliye (4)kuvayı-milliye (3)kuvayı-milliye (2)kuvayı-milliye (1)

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ