(HABER MERKEZİ: MEHMETŞAH ELKATMIŞ)- TÜRK Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyelerinin yargı kararıyla görevden alınmalarına tepkiler sürüyor.

Konuya dair açıklama yapan Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bolu Yönetim Kurulu adına Özkan Üstün, TTB’ye yönelik saldırıyı kınadıklarını belirterek; “TTB’nin yanında olacağız.  TTB Biziz! TTB hepimiziz!” dedi.

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Bolu Yönetim Kurulu adına Özkan Üstün, TTB’nin  kurulduğu günden beri meslek örgütü olduğunu ifade ederek; “Hekimler başta olmak üzere sağlık emekçilerinin ekonomik, özlük ve demokratik hakları için mücadele ettiği kadar halkın sağlık hakkı mücadelesinin öncüsü de olmuş bir örgüttür.

TTB; üretim-tüketim ilişkisi içinde piyasalaştırılan sağlık sisteminin yerine koruyucu sağlık hizmetlerinin öncelendiği, emekçilerin ve halkın örgütlü yapılarının hizmetin planlanmasından sunumuna kadar karar alma süreçlerinde yer aldığı ücretsiz nitelikli ve ulaşılabilir bir sağlık sistemini savunagelmiştir.” şeklinde konuştu.

TTB’nin her dönem iktidarların ve güç odaklarının tutumlarından nasibini aldığına da işaret eden Üstün; “Yine TTB sağlıklı olma halinin; doğayla uyumlu bir yaşam, temiz çevre, yeterli ve dengeli beslenme, barış ve demokrasi içinde geçen bir yaşamdan geçtiğini bilen bir yerden bu başlıklarda mücadele etmiştir. Tamda bu mücadele nedeniyle dün mahkeme kararı ile TTB’nin örgütsel bütünlüğüne müdahale edilerek seçilmiş merkez konsey üyeleri görevden alınarak yerlerine kayyım atanmıştır.  Halktan, emekten, demokrasiden ve barıştan yana olanlara özcesi muhalif olan her kesime yönelik ötekileştirici, kriminalize edici iktidarların ve güç odaklarının tutumlarından TTB’de her dönem nasibini almıştır” ifadelerine yer verdi.

Üstün, TTB’nin alacağı her türlü eylem ve etkinlik kararına destek vereceklerinin de altını çizerek;  “TTB’nin yürüttüğü bu mücadele; öncülleri ile birlikte SES’in de 33 yıllık mücadelesidir. Bu nedenle TTB’ye yönelik bu saldırıyı hepimize yapılmış bir saldırı olarak değerlendiriyoruz. Bu saldırıya karşı TTB’nin alacağı her türlü eylem ve etkinlik kararı bizim de kararımızdır. Bu saldırıların püskürtülmesi için tüm gücümüzle TTB’nin yanında olacağız.  TTB Biziz! TTB hepimiziz!” dedi.

Editör: Servet GÖKÇEK