(ÖZEL HABER: ASLI AKIŞ)- Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, yaz aylarında vatandaşların özellikle piknik zamanlarında ormanlarda ateş yakmamaları ve orman teşkilatının belirlediği yerlerde piknik yapmaları gerektiğini vurguladı.

Ormanlarda ateş yakmanın risklerine vurgu yapan Bolu Orman Bölge Müdürü Mahmut Şentürk,  özellikle anız yangınlarının orman ekosistemi için büyük tehlike oluşturduğunu kaydetti. 2024 için orman teşkilatının hazır olduğunu belirten Şentürk, ekiplerin eğitim aldığını ve araç gereçlerin tam bakımının yapıldığını dile getirdi.

Şentürk, “Yaz aylarında vatandaşlarımızın özellikle piknik zamanlarında ormanlarda ateş yakmamalarını ve orman teşkilatının gösterdiği yerde piknik yapmalarını istirham ediyorum.” Dedi.

“ANIZ YAKMAK TAMAMEN YASAK”          

Zaman zaman bahçe temizliği gibi farklı nedenlerle ateş yakıldığını ve bunun da tehlikeli olabileceğine dikkat çeken Şentürk; “Zaman zaman bahçe temizliği ve onun dışında farklı ateşler yakabiliyorlar. Hepsinden önemli anız yangınlarında biliyorsunuz yalnızca orada bitkiler değil, doğadaki diğer canlıları da yok etmiş oluyoruz. Özellikle kötü hava koşullarında nemin düşük sıcaklığın çok olduğu zamanlarda kesinlikle anızın yakılmaması lazım. Zaten anız yakmak tamamen yasak bilindiği gibi” şeklinde konuştu.

“YANGIN MÜCADELESİNE HAZIRIZ”

Mahmut Şentürk, 2024 yılı için orman teşkilatının hazır olduğunu ifade ederek;  “Orman teşkilatı ve  bölge müdürlüğü olarak bizler hazırız. Ekiplerimizi eğittik. Vatandaşlarımızı gerekli bilinçlendirme toplantıları yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Araç gereçlerimizin tamir ve bakımını yaptık. Şuan itibariyle yangın mücadelesine hazırız” ifadelerini kullandı.

“112 ACİL İHBAR HATTINA BİLGİ VERİLMELİ”

Herhangi bir durum veya yangın gördüklerinde, mutlaka 112 acil ihbar hattına bilgi vermeleri konusunda vatandaşlara seslenen Şentürk; “Biz yangın çıkmamasını ümit ediyoruz.  Vatandaşlarımızdan isteğimiz şu herhangi bir durumda ya da yangın gördüklerinde veya ormana yakın bölgelerde bir durum oluştuğunda mutlaka 112 acil ihbar hattına bilgi vermelerini onlardan istirham ediyoruz.”  Diye konuştu.  

Editör: Servet GÖKÇEK