“YIKIP YAPMAYA KALKSA, HAK ALAMAMA DURUMU ÇIKIYOR”

Bolu Belediyesi İYİ Parti Meclis Üyesi Mansur Şen, kentsel dönüşüme ilişkin, “Millet yerini terk edecek veya bir binayı kendi yerine yıkıp yapmaya kalksa aynı imardan hak alamama durumu çıkıyor ortaya. Millet de o işlere başvurmuyor” dedi.

 Haber: Oğuzhan Eke

Diri fay hattı üzerinde bulunan Bolu’da, kentsel dönüşüm çalışmaları sık sık gündeme getiriliyor. Bolu Belediyesi Meclis Üyesi Mansur Şen de kentsel dönüşüm konusunda yaşanan sıkıntılara dikkat çekti. 

“BİR MAHALLE ADI BELİRTİRSEK YANLIŞ OLUR”

Şen, Bolu’da eski yapıların yoğunlaştığı mahallelerdeki tehlike durumuna net bir açıklama yapmanın doğru olmadığını ifade ederek, “Bu konu hakkında net karar verip bir şeyler söylemek, orada oturan insanları sıkıntıya sokar. Herhangi bir mahalle adı belirtirsek burada yanlış olur. Yetkili birimler bu konularda gerekli araştırmaları yapıp, onun sonuçlarına göre yetkili ağızlardan bu konuların açıklanması lazım” dedi.

“KAVRAM KARGAŞASI VATANDAŞIMIZI ÇOK TEDİRGİN EDİYOR”

Eski binalarla ilgili konuşmaların, vatandaşlarda tedirginlik yarattığını aktaran Şen, “Bu konularda önüne gelenin konuşmamasında fayda var. Kavram kargaşası vatandaşımızı çok tedirgin ediyor. Vatandaşın başvuracağı şeyler bellidir. Oralara kendi güvenliği için olan meraklarını giderebilirler, başvuruları yapabilirler” ifadelerini kullandı.

“İNŞAATIN YAPILMASINDA YÜZLERCE BİLİNMEYEN VAR”

Eski binaların kentsel dönüşüme sokulmasında sıkıntılar ortaya çıktığının altını çizen Şen, “Çok önemli bir konu… Ömrünü tamamlamış yapıların ve yönetmeliklerde denetlenememiş yapıların, elden geçirilip tekrar kentsel dönüşüm hareketinin başlatılması doğrudur. Hatta bunda başarılı olunamayan yerlerde güçlendirme çalışmalarının da olması gerekir. Çünkü bir inşaatın yapılmasında yüzlerce bilinmeyen var. Sadece inşaat mühendisliği olayı da değil bu. Şehir planlamasından, zemin etüdünden tutun, iskânında sapmadan o kadar çok bilinmeyen şey var ki…” diye konuştu.

“MİLLET DE O İŞLERE BAŞVURMUYOR”

Vatandaşların sorun yaşamamak için kentsel dönüşüme başvuru yapmadığını işaret ederek, “Mesela kentsel dönüşümde millet yerini terk edecek veya bir binayı kendi yerine yıkıp yapmaya kalksa aynı imardan hak alamama durumu çıkıyor ortaya. Millet de o işlere başvurmuyor. Ne yapıyor, yerinde oturayım diye devam etmeye çalışıyor. İşte bunlar belki güçlendirmelerle çözülebilecek mevzular olabilir” şeklinde konuştu.