(Haber: Aslı Akış) - İYİ Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Mansur Şen, Bolu Gazeteciler Cemiyetine (BGC) ziyarette bulundu. Şen,  Bolu Belediye Başkanlığı görevinden neden istifa ettiğinin asıl sebebini açıklayarak konuyla ilgili Başkan Tanju Özcan’ın söylemlerini eleştirdi.

Ziyarette, Mansur Şen’e İYİ Parti il Başkanı Murat Güler, İYİ Parti Bolu Kadın Politikaları Basın Danışmanı Ayşin Akgöz, İYİ Parti Merkez İlçe Başkanı Ümit Kabasakal, Belediye Meclis Üyesi Hasan Hakan Alpaslan ve parti yönetimi eşlik etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından geçtiğimiz hafta gurup toplantısında adaylığı resmi olarak açıklanan İYİ Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Mansur Şen, Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mert Minisker ve gazetecilerle bir araya geldi.

İYİ PARTİ’NİN BOLU’DAKİ HEDEFİ NEDİR?”

Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mert Minisker, Şen’in ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti belirterek; “Bolu siyaseti sizi yakından tanıyor. Aslında Mansur abimizsiniz. 99 seçimlerinden beri siyaset sahnesinde Bolu’nun tanıdığı birisiniz. 2019 seçimlerinde millet ittifakı çatısı altında seçimlere girildi ve zafer kazanıldı. Akabinde sizde belediye başkan yardımcısı olarak görev yaptınız ama süreç sizi farklı bir noktaya getirdi.  İYİ Parti 2024 mahalli idareler seçimlerine hür ve müstakil olarak girme kararı aldı. Birbirine kenetlenmiş bir parti ve Bolu’daki hedefi nedir? Adaylığınız hayırlı olsun. Çıktığının yolda başarılar diliyorum. İnşallah hem Bolu’ya hem demokrasimize güzellikler getirir” şeklinde konuştu.

“AYRILIĞIN ASIL SEBEBİ…”

Ev sahipliğini için Bolu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Mert Minisker’e teşekkür ederek sözlerine başlayan İYİ Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Mansur Şen; “Yıllardır Bolu siyasetinde kendi çapımız, kendi ideolojimizde hizmet etmeye çalışan bir abinizim. Son olarak belediye başkan yardımcılığı görevinde bulundum. İYİ Parti 2019 seçimlerinde Tanju beyin kazanması için yüzde 100 destek vermiş, büyük bir özveri ve fedakârlıkla çalışmıştır. Sonuçta bir zafer kazandı.  Her şey daha iyi daha güzel olacak sloganıyla bu noktaya gelinmiştir. İlerleyen zamanda herkes kendi fıtratına dönmeye başladı. O birliktelik farklı ayrılmalara neden oldu. Benim oradan ayrılma sürecim aslında imar konularıyla ilgili ama bardağı taşıran son damlaydı o. Asıl sebep idari ve teknik konulardaki anlaşmazlıklardan kaynaklı.” ifadelerini kullandı.

“TANJU BEY’İN ATIP TUTMASI YAKIŞIK DEĞİL”

Konuşmasının devamında Başkan Özcan’ın, görev bırakmaya dair demeçlerine karşılık tepki gösteren Şen; “22 aya yakın görev süremin bir bölümü hesap ederek geçmiştir. Daha sonra benim orada durmamın ne kendime ne de camiama ne de belediye şartlarına faydamın olmayacağını anladığımdan görevi bıraktım. Görevi bırakma noktasında da karşılıklı anlaştık. Tanju beyin televizyonlarda talihsiz demeçleri olmuştur “Benim düşmanlarım 3 tanedir işte ben kovdum” şeklinde. Bunlar hoş şeyler değil. Gelimeler bu yönde olmamıştır. İnsanları bu şekilde sunmak, mikrofonu bulduğunda atıp tutmak yakışık değil” dedi.

“İYİ PARTİ’YE VERİLEN SÖZLERİN HİÇ BİRİNİ TUTMADI”  

Şen, belediye başkan yardımcılığı sonrasında yaşanan gelişmeleri de samimiyetle anlatarak; “Benim ayrılığım sonrasında İYİ PARTİ-CHP ve Tanju Bey arasında bir takım gelişmeler oldu. Başkan yardımcılıkları ile İYİ Parti’ye verilen sözlerin hiç birini tutmadı. Biz onların mücadelesini vermeye çalıştık baktık ki; İYİ Partinin teşkilat yapısıyla başka türlü ilişkiler kurmaya başladı. Git gide bu ayrımlar arttı. Tabi genel merkez genel siyasetten kaynaklı da sorun oluşunca ikisi bir araya geldi. Bizim hür ve müstakil seçimlere gitme kararımızla beraber İYİ Parti’de Bolu’dan kendi çözümünü ortaya koydu” diye konuştu.

“HÜR VE MÜSTAKİL BİR PARTİYİZ”

Hür ve müstakil olarak seçimlere girdiklerine vurgu yapan Mansur Şen, “Benim adaylık sürecim hem genel merkez, hem arkadaşlarım hem de kendimin aldığı ortak karardı. Önce kendinizi ikna etmeniz lazım. Çünkü tek başına girdiğiniz bir seçim olmuyor bu. Genel merkezin talebini geri çevirmedik ve aday olduk. Allah mahcup etmesin. Her şey iyi olacak. İYİ Parti’nin CHP ilişkisinde sorun oluştu. Sanki İYİ Parti, CHP’ye seçim kazandıran parti konumuna sokuldu. Genel merkezimiz de bizde bu durumdan rahatsız olduk. Biz aparat değiliz ki; istediğiniz zaman kullanacaksın, işin bitince kenara konacaksın. Hür ve müstakil bir partiyiz. Belli bir ideolojimiz var. Milliyetçiyiz, Demokrat ve kalkınmacı misyona sahibiz. Yeni bir parti olmasına rağmen iyi parti tutunmuştur. Türk siyasetinde önemlidir bu İYİ Parti yüzde 10’nun altına düşmemiştir. Yeni bir parti olmasına rağmen tutunmuştur. Bu tutunmanın üzerine katlayarak devam edecektir. Genç ve dinamik bir kadro ile hizmete talibiz.” açıklamasında bulundu.

Ziyaret fotoğraf çekiminin ardından son buldu.

Editör: Oğuzhan EKE