(Haber Merkezi) - İstanbul’da ev bulamadıklarını söyleyen MB Başkanı Hafize Gaye Erkan, “Bir insanın 10 evi olmamalı, 10 insanın bir evi olmalı. Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik” dedi.

Merkez Bankası (MB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’ın sorularını yanıtladı. Türkiye’deki kira artışlarına dikkat çeken MB Başkanı Erkan, enflasyona ilişkin, "Ulaşım ve yemek gibi hizmet gruplarında fiyat artışlarının yavaşlamasını 2024 sonunda göreceğiz. Kira ve eğitim gibi gruplarda ise biraz daha yavaş olacak. Enflasyonda tek haneli rakamları 2026’da göreceğiz. 2025 sonu hedefimiz ise yüzde 14" dedi.

Erkan, İstanbul’da yüksek kiralar nedeniyle ev bulamadığını belirterek, “Ayrıca kiralarda Türkiye’ye özgü bir artış söz konusu. Cumhurbaşkanımız ve Cumhurbaşkanı Yardımcımız da bu konunun üzerinde çok duruyorlar. Bir insanın 10 evi olmamalı, 10 insanın bir evi olmalı. Ev ve gıda çok önemli… Sağlık konusunu devletimiz çok oldu çözeli. İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz” ifadelerini kullandı.

Erkan’ın açıklaması, sosyal medyada gündem oldu.

Editör: Oğuzhan EKE