(Haber: Oğuzhan EKE) - Bolu’nun Mengen ilçesinde üretilen coğrafi işaret tescilli Mengen Peyniri, TV 8’deki Masterchef programında yer aldı.

Mengen’de kurulan, Mengen Kooperatifi aracılığıyla Aşçılar Diyarından Mengen Peyniri Projesi hayat geçirildi. Proje kapsamında, Mengen’in köylerinden toplanan sütlerle, coğrafi işaretli Mengen Peyniri’nin üretimine başlandı.

Coğrafi işaretli peynir, Türkiye’nin en çok izlenen yemek yarışması programı olan TV8’deki Masterchef programında kullanıldı. Peynirin tanıtımını programın jürisinde yer alan Bolulu Ünlü Aşçı Mehmet Yalçınkaya yaptı.

Peynirin üretimi noktasında Bolu Valisi Erkan Kılıç ve Mengen Kaymakamı Fatih Yıldız’a teşekkür eden Yalçınkaya, “Tabi biz biliyorsunuz, her zaman kadın kooperatiflerinden yanayız. Bu da Mengen’de yapılan bir peynir. Hem kızartılabiliyor. En büyük özelliği o. Hellime yaklaşık bir peynir. Tuz oranı düşük… Bu peynirin yapımında, Mengen’deki fabrikada tamamen kadın çalışanlarımız var. Bir diğer özelliği de köylerden toplanana sütler, tamamen köylerden toplanıyor… Bu konuya destek veren Bolu Valimiz Erken Kılıç ve Mengen Kaymakamı Fatih Yıldız’a da teşekkür ediyoruz. Bu konuyla bizzat ilgileniyorlar” dedi.

Editör: Oğuzhan EKE