Mengen Orman İşletme Müdürlüğüne bağlı Gökçesu Orman İşletme Şefliğinde bulunan ve 2004 yılında tescili yapılan Mamatlar Yaylasındaki anıt meşe ağaçları görenleri büyülüyor.

Hem Bolu hem de Ülkemiz açısından büyük önem taşıyan anıt meşe ağaçlarının bu durumu, devamlılık açısından bakım çalışmalarını da beraberinde getiriyor.

İşletme Müdürlüğü tarafından söz konusu alanlarla ilgili doğal güzelliğinin bozulmadan bakımlarının yapılması çalışmalarının devam ettiği ve özellikle alt tabakada bulunan çalımsı formdaki bitkilerin temizlenerek burada bulunan meşelerin etrafının açıldığı bildirildi.

Hem teknik hem de görsel amaçlı çalışmaların yapılması yöredeki köylüleri, gurbetten köylerine gelen vatandaşları ve yöreyi gezmeye gelen misafirleri sevindirdiğini ifade eden İşletme Müdürü Hüseyin Şahiner biyoçeşitliliğin çok fazla olduğu yaylada, bitki çeşitliliğini belirleme ve tanıtma amaçlı çalışmaların yapıldığını, Mamatlar Yaylası ve çevresindeki doğal güzellikleri koruma konusundaki çalışmaların da hızla devam ettiğini belirtti.

 

Editör: TE Bilisim