CHP Genel Merkezi seçime 1,5 aylık süre kala milletvekili aday adayları için merkez yoklaması yapmaya karar verdi. Çıkan genelgeye göre Bolu CHP’de görevli il yönetimleri, ilçe yönetimleri, il kadın kolları ve il gençlik kolları yönetimleri 3 Nisan’a kadar milletvekili adayı listesinde yer almasını istediği isimleri  CHP Bolu İl Başkanı Ersan Türkoğlu’na teslim etti.

Özel Haber: Aslı Akış

Bilindiği üzere CHP Genel Merkezi seçime kısa bir süre kalması nedeniyle ön seçim yapmama kararı almıştı. Ancak CHP Genel Başkan Yardımcıları Oğuz Kaan Salıcı ve Selin Sayek Böke imzalı son çıkan genelgede merkez yoklaması yapılması kararı alındı. Genelgede merkez yoklamasının, önseçim veya eğilim yoklamasıyla karıştırılmaması gerektiği özellikle belirtildi.

Genelgede listelerin hazırlanmasında, İl Örgütünün görüşlerinin alınmasından yanı sıra, İl kadın kolları, il gençlik kolları ve ilçe yönetim kurulu üyeleri liste hazırlayarak CHP Bolu İl Başkanı Ersan Türkoğlu’na verdi.

“GENEL BAŞKANIMIZ LİSTENİN SON HALİNİ BELİRLEYECEK”

Cumhuriyet Halk Partisi Bolu İl başkanı Ersan Türkoğlu, merkez yoklamasına ilişkin bilgi vererek; “Cumhuriyet Halk Partisi 14 Mayıs ’ta yapılacak seçimlerle ilgili milletvekili aday sıralamasını genel merkezin yoklamasıyla yapacak. Milletvekili adaylarımızı genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu genel merkez yoklamasıyla en son halini belirleyecek. Bu bağlamda hem ilimizde hem diğer illerde milletvekili aday adayı olan arkadaşlarımız bir buçuk haftadır Ankara’da genel başkan yardımcılarımızdan aldığı randevu ile kendilerini anlatmaya, CV’lerini bırakmaya çalıştılar. Bolu’dan da CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba sorumluydu.” şeklinde konuştu.

“21 ADAY ADAYIMIZ VAR”

Türkoğlu, Bolu’dan 21aday adayının Ankara’da CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ile görüşerek kendilerini ifade ettiğini anımsatarak; “Bolu’dan 21 tane aday adayımız var. 21 aday adayımız Ankara’ya giderek Veli beyle görüşüp kendilerini ifade etmeye çalıştılar. Fakat 2 gün önce genel merkezimizden gelen bir genelge ile ilçelerin ve il başkanlıklarının fikirleri soruldu. Bizde Bolu İl Başkanlığı, merkez ilçe başta olmak üzere diğer ilçe başkanlarımızla, kadın kollarımız, gençlik kollarımızla yaptığımız istişareler sonucunda genel merkezimize 03 Nisan Pazartesi teslim edilmek üzere Bolu teşkilatının fikirlerini aktaracağız” dedi.

“ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE LİSTELERİ İLETECEĞİZ”

Bolu CHP il örgütünden çıkan merkez yoklaması sonucunu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’ya ileteceğini belirten Ersan Türkoğlu; “Arkadaşlarımız gönüllerinden geçen milletvekili adaylarıyla ilgili bir sıralama yaptılar. O sıralamayı da şeffaf bir şekilde ilgili Genel Başkan Yardımcımız Oğuz Kaan Salıcı’ya ileteceğiz. Zaten siyasi partiler 9 Nisan’a kadar da yüksek seçim kuruluna listelerini bildirecekler. 10-13 Nisan’dan itibaren de milletvekili aday adayları partilerin adaylık şekline dönüşecek ve resmi olarak çalışmalar başlayacak.” İfadelerini kullandı.

EN GEÇ 3 NİSAN

CHP Milletvekili Aday listesinde yer alması önerilen aday adaylarının ad ve soyadı bilgileri, en geç 3 Nisan 2023 Pazartesi gününe kadar, Parti Örgütü, Örgüt Yönetiminden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’ya kapalı bir zarf içerisinde teslim edilecek.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ