Meteoroloji Genel Müdürlüğü 17 Kasım hava durumu tahminlerini açıklandı. Yapılan son değerlendirmelere göre beklenen kuvvetli rüzgâr ve fırtına nedeniyle İstanbul, Ankara,Bolu, İzmir dâhil 39 ile sarı kodlu uyarıda bulunuldu. İşte ülke genelinde il il hava durumu.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan değerlendirmelere göre; yurt genelinin parçalı yer yer çok bulutlu, Marmara, Ege (Kütahya ve Afyonkarahisar dışında), Akdeniz, Batı Karadeniz, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu (Malatya dışında) ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ile Çankırı çevrelerinin yağmur ve sağanak yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusunun yükseklerinin yer yer karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

FIRTINA GELİYOR

Rüzgârın; genellikle güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı ve Orta Karadeniz Bölgeleri ile İç Anadolu'nun kuzeyi ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa), Marmara ve Kuzey Ege'de zaman zaman kısa süreli fırtına (70-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

METEOROLOJİ'DEN ÇİFTE UYARI: İSTANBUL, BOLU, ANKARA, İZMİR DÂHİL 39 İL ALARMDA

Meteoroloji bugün beklenen kuvvetli rüzgâr ve fırtına nedeniyle 39 kente sarı kodlu uyarıda bulundu.

İşte o iller; Afyonkarahisar, Amasya, Ankara, Balıkesir, Bilecik, Bolu, Bursa, Çanakkale, Çankırı, Çorum, Edirne, Eskişehir, Giresun, Gümüşhane, İstanbul, İzmir, Kastamonu, Kırklareli, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Ordu, Rize, Sakarya, Samsun, Sinop, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Trabzon, Uşak, Yozgat, Zonguldak, Bayburt, Kırıkkale, Bartın, Yalova, Karabük ve Düzce

 

Editör: TE Bilisim