Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Milletvekili İsmail Akgül, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

 Haber: Oğuzhan Eke

“İLK ADIMIN ATILDIĞI KUTLU BİR GÜNDÜR”

Akgül mesajında 19 Mayıs’ın Türk vatanının kurtuluşu için cesaretle ve inançla atılmış bir adım olduğuna dikkat çekerek;  “19 Mayıs 1919, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından, destansı bir mücadelenin, kararlı bir yürüyüşün, her türlü melanet, ihanet ve zillet içerisinde kuşatılmış Türk vatanının kurtuluşu için, cesaret ve inançla, ilk adımın atıldığı kutlu bir gündür. Gazi Mustafa Kemal’in 19 Mayıs 1919’da Samsun’da attığı bu kutlu adım ve başlattığı kararlı yürüyüş, Türk Vatanının makus talihini tersine çevirmiş, akabinde verilen Milli Mücadele ile bir Kurtuluş destanı yazılarak Türk Devletinin ve bin yıllık Türk Yurdunun ebed müddet Türkün olduğu alem-i cihana ispatlamıştır.

“TÜRKİYE YÜZYILINI İNŞA ETMEK İÇİN GENÇLERİMİZLE BİRLİKTE CANLA BAŞLA MÜCADELEMİZE DEVAM EDECEĞİZ”   

Bugün bu kutlu mücadelenin sonucunda Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele kahramanlarımızın inşa ettiği, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılını idrak etmekteyiz. Gazi Mustafa Kemal’in, Türk Gençliğine emanet ettiği Cumhuriyetimizin 100. yılında, yine 19 Mayıs 1919 ruhuyla, Cumhuriyetimizin yeni yüzyılını, Türk ve Türkiye Yüzyılını inşa etmek için gençlerimizle birlikte canla başla mücadelemize devam edeceğiz.

“TÜRK MİLLETİNİN AYDINLIK GELECEĞİNİN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ TEK TEK KALDIRACAĞIZ”

Türk Devletini ve Türk Milletini küçük siyasi hesaplar uğruna, terör örgütlerine peşkeş çekmeye çalışanlara, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü, kendi siyasi ikballeri uğruna pazarlık konusu yapanlara asla müsade etmeyeceğiz.  Milletimiz ile birlikte, Türk Gençliğinin istikbalini inşa edecek, Türk Devletinin istikrarını koruyacak ve Türk Milletinin aydınlık geleceğinin önündeki engelleri tek tek kaldıracağız. Bu duygu ve düşüncelerle, Türk Gençliğinin 19 Mayıs Atatürk’ü anma, Gençlik ve Spor Bayramını kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kurucu kahramanlarımız olmak üzere tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle yad ediyorum. Ne mutlu Türküm diyene!” ifadelerine yer verdi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ