(HABER: ASLI AKIŞ)- Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Milletvekili İsmail Akgül, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın, 2020'de kurulan Köroğlu Kooperatifi aracılığıyla vatandaşlara mantar üretimi için alım garantisi verdiğini ancak son zamanlarda üreticilerin ödemelerini alamadığını ve üretim tesislerinin kapanmaya başladığını vurguladı.

Bolu Belediyesi geçtiğimiz 2021 yılında Köroğlu Kooperatifi aracılığıyla, Bolululara ek gelir kapısı sağlamak ve aynı zamanda üretimi teşvik etmek adına, kültür mantarı üreticiliğine başladı. Akabinde mantar üreticiliğinde vatandaşlara eğitimler verildi.

Kısa sürede Bolu’da birçok kişi mantar üretim işine girdi. Bolu Belediyesi tarafından alım garantisi verilmesine rağmen son dönemde üreticilere ödemeleri yapılmadı ve üretim tesisleri bir bir kapanmaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde bir üreticinin ödemelerini alamadığı yönündeki şikayetlerin ardından MHP Bolu Milletvekili Akgül, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ı eleştirdi.

ÖDEMELER YAPILMADI

Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Milletvekili İsmail Akgül, mağdur olan üreticilerin yanında olduklarını ifade ederek; “Türkiye’nin en büyük kooperatifi olacak iddiası ile kurulan Köroğlu Kooperatifi bünyesinde “sosyal proje” ve “küçük üreticiyi destekleyeceğiz” sözleri ile girişilen mantar üreticiliğinde, üreticiye ürettirilen mantarların ödemesi yapılmadı” dedi.

AKGÜL, TANJU ÖZCAN’A SESLENDİ

Belediyenin bütçesini seçim kazanmak için harcamak yerine üreticilerin ödemelerini yapması gerektiğini belirten Akgül; “Üreticilere alım garantisi verirken, ödeme garantisi vermeyi umursamadığı sosyal projesi işin sonunda sosyal mağduriyet haline geldi. Ben de şimdi diyorum ki Sayın Özcan seçimde belediyenin bütçesini harcamak yerine keşke o bütçeyle üreticilerin ödemesini yapsaydın.

“MANTAR ÜRETİCİSİNİN PARASINI ÖDE”

İsmail Akgül, vatandaşları mağdur ederek seçimi nasıl kazanacağı sorusunu yönelterek; “Vatandaşlarımızı mağdur ederek nasıl seçim kazanmayı düşünüyorsun. Öznemiz Bolu iken Bolulu hemşehrilerimiz iken sen seçim kazanabilmek adına belediyenin bütçesini harcıyorsun. Bu nasıl belediyecilik anlayışı, bu nasıl hizmet anlayışı. Belediye bütçesinden tüm şehri resminle kaplatacağına, mantar üreticisinin parasını öde” ifadelerini kullandı.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ