Ak Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli yaşanan ve birçok ilimizde yıkıcı etkisi hissedilen depremin ardından ilimize gelen ailelerin yaralarını sarmak amacıyla Bolu’da yürütülen hizmetlerden bahsetti. Aydın; “Kardeşlik hukuku ile bugünleri birlikte aşacağız. Tek yürek Türkiye'miz ile tüm zorlukların üstesinden dün de geldik, bugün de geleceğiz” dedi.

Özel Haber: Aslı Akış

Bolu’da ilimizde gelerek misafir edilen depremden etkilenen ailelerin yaşadığı travmayı daha hızlı atlatabilmeleri için tüm kurum ve kuruluşlar, oteller, yurtlar her türlü imkanı sunmaya gayret gösteriyor.

AK Parti Bolu Milletvekili Arzu Aydın’da, depremzedelerin yaşadıkları travmaları en aza indirmek için ilk günden beri var güçleriyle çalıştıklarını belirterek KYK’ya bağlı Hatta Emin Barın Erkek Öğrenci Yurdunda aileler ve çocukları ziyaret etti, geçmiş olsun dileklerini iletti, son durumları ile ilgili bilgi aldı.

“HER TÜRLÜ İHTİYAÇ KARŞILANIYOR”

Milletvekili Aydın, yurtta kalan aileler ve çocukların her türlü ihtiyacının karşılandığına dikkat çekerek; “Hattat Emin Barın açılan yurtlarımızdan biri. Çocuklar benim için çok kıymetli ne yapıyorlar diye bakmaya gittim. Hamdolsun odalara yerleşmişler. Aklınıza gelecek ne varsa ailelerimiz gelmeden onların hepsi hazır edilmiş vaziyetteydi. Depolarımızda ihtiyaçları olabilecek ne varsa terlik, iç çamaşırı, ayakkabılar gibi birçok şey marketten alır gibi ulaşabiliyorlar.” diye konuştu.

“ÇOCUKLAR İÇİN OYUN ALANI KURULDU”

Yurt içerisinde çocukları için eğitim amaçlı kurulan alanlardan da bahseden Aydın; “Yemek şirketiyle görüştüm. Hatta bir akşam yemek saatinde gittim Bolu’nun yemeklerini sevdiler mi diye sordum. Yemekle ilgili hiçbir sıkıntımız yok. Çocuklar için oyun alanı kuruldu. Orada görevli öğretmenlerimiz var. Malum online eğitim var. Yukarıda bir odada üniversitede okuyan öğrencilerimiz var. Hemen bilgisayarlar kuruldu.” İfadelerini kullandı.

“EVLERİNİ DEPREMZEDE VATANDAŞLARIMIZA TAHSİS EDENLER VAR”

Aydın, Depremzede vatandaşların barınma ihtiyacı noktasında kira yardımlarının yapıldığını da aktararak; “Bolu’daki vatandaşlarımızda kullanılmayan evi var ve depremzedeye tahsis emek istediler. Devlette kiracıya 2 bin ev sabine 5 bin kira yardımı da hemen ön gördü. Evlere yerleşen vatandaşlarımızı da ziyaret ediyoruz. Evlerde acaba ne yapabiliriz dedik. 74 civarında da evimiz var.” şeklinde konuştu.

“GEREDE BELEDİYEMİZDE HATAY VE KIRIKHAN’A 50 KİŞİLİK AHŞAP EV YAPTILAR”

Gerede Belediyesi ve gönüllü sivil vatandaşlardan oluşan ekipler ile birlikte Hatay'ın Kırıkhan ilçesine götürülen 4 tır konteynır malzemesi ile geçici deprem konutu yapımına başlandığını da belirten Aydın; “Gerede, Yeniçağa ve Seben’de de 6 tane vatandaşımızı bıraktık. Onlarda yerleşmişler. Gerede belediyemizde Hatay ve Kırıkhan’a 50 kişilik ahşap ev yaptılar. Vatandaşımızın hizmetine sunuldu. Tüm Bolu olarak hem merkezde hem de ilçelerde gelen misafirlerimize kucaklarımızı açarız.” dedi.

Editör: TE Bilisim