(HABER: SERVET GÖKÇEK) - AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, Bolu Gazeteciler Cemiyetine ziyaret gerçekleştirdi. Milletvekili Coşkunyürek, gerçekleştirdiği ziyarette Bolu’ya Hava Limanı yapılacağının müjdesini verdi.

Eski Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz döneminde Hava Limanı projesini hazırladığını aktaran AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, iki tane hava limanı Bolu’ya kazandırmak istediklerini, bunlardan bir tanesinin Sportif uçaklar için olacağını diğerinin de Tugay içerisinde 150-200 kişilik uçaklar için olacağını belirtti.

“İKİ TANE HAVA LİMANINI BOLU’YA KAZANDIRALIM”

AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, Eski Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’ın pistin altyapısını yapmak istediğini söyleyerek, “Ben Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısıyken Ticaret ve Sanayi Odasında bir açıklamada bulunmuştum. O açıklamayı yaparken kafamdan yapmamıştım. O zamanlar Binali Bey Bakanımızdı. Binali Bey ile istişare yapıp öyle gelmiştim. O zamanlar Alaaddin Bey vardı. İki tane Hava Limanını Bolu’ya kazandıralım. Hava Limanı derken, Abant yolu üzerindeki Karayollarının arazisi üzerine yapacağımız şey Sportif uçakların inip kalkabileceği, işte tek kişilik iki kişilik uçaklar var ya onların inip kalkabileceği bir yer yapalım diye düşünmüştük. Alaaddin Bey, ben dedi belediye imkanlarıyla alt yapısını yaparım demişti sağ olsun. Orada biz bir çalışma başlatmıştık ama Bakanlıktaki ömrümüz yeterli olmadı.” dedi.

“BİR ÇALIŞMA BAŞLATACAĞIZ İNŞALLAH”

Milletvekili Coşkunyürek, Tugay içerisinde bulunan 1850 metrelik uçak pistini genişletmek istediklerini vurgulayarak, “Ayrıca şuanda Merzifon Hava Limanında bu imkan var. Askeri Hava Limanını sivil, asker ortak kullanım alanı noktasında bir çalışma yapabilir miyiz diye geldik. Ben bakanlıktaki bütün birimleri getirdim buraya o zaman. Önüme bir çalışma ortaya koydular. Bize bir rapor sundular. Orada 1850 metrelik bir pistimiz var. Şuan Tugay da. Biz bu pisti 2500, 3 bin metreye doğru çıkarttığımız zaman küçük tip uçakların inebileceği, orta boy uçakların inebileceği bir hava pistini oluşturmuş oluyoruz. Orada ufak tefek mânialar var. Bir tanesi askeri alanda yapılması gereken işler. Bir de çevresinde olan bazı şeyler var. Tüp depoları gibi, farklı engeller gibi dağların verdiği şeyi de aylies dediğimiz cihazlarla ayarlayabiliyoruz koyacağımız cihazlarla. Uçakların inip kalkışlarının daha güvenli olması için. O konuda bir çalışma başlatacağız inşallah. Sayın Bakanımızla ben paylaştım ama çok teferruatlı konuşamadık. Yani sürekli çalışan bir hava limanı gibi algılanmasın bu. İhtiyaç duyulduğunda yani Kartalkaya’daki otellerimiz bir toplu turist geliyor herhangi bir ülkeden. 150-200 kişilik bir turist kafilesi gelecek. Onların da inebileceği, sağlık için gelecek dolmuş tipi küçük uçaklar var. Bu sektörde gelişiyor dünyada. Özel firmalar çoğalmaya başladı. Siz diyorsunuz ki 20 kişiyiz. Şuradan şuraya gideceğiz diyorsunuz. İmkanınız var. Sizi özel uçakla adam alıyor, oraya götürüyor. Onlarında önünü açacak bir Hava Limanını, küçük bir Hava Limanını Bolu’ya kazandırmamız gerekiyor. Bu çok zor değil. Şartları ve maddi olarak çok zor değil.” şeklinde konuştu.

“BİR İKİ YIL BİR SIKINTIMIZ OLACAK”

Tek bir sıkıntı olduğunu aktaran AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, “Yalnız tek sıkıntımız şu; hükümetin aldığı bir karar var bu deprem nedeniyle. Bütçemizin çok zorlanmasından dolayı, bu depremle ilgili yatırımlardan dolayı, yeni yatırımları öteleme ihtiyacı doğdu, kararı alındı. Bunu da makul karşılamak lazım. Çünkü orada evleri yıkılan binlerce vatandaşımız var. 11 tane vilayet etkilenmiş. Mutlaka orada bir şeylerin yapılması gerekiyor. İnsanların doğduğu, yaşadığı yerlere tekrar dönmesi gerekiyor. Ondan dolayı bir iki yıl bir sıkıntımız olacak. 2024’te bu şekilde geçecek. 2025’ten sonra biz bu adımları çok rahat atacağımıza inancımız var. Bu hemen yarın olacak bir şey değil ama bir hedef olarak koymamız lazım. Bu hedefimiz bizim. Bu hem yüksek kalitedeki turist sayısının artmasında hem sağlık turizminde bize katkı verecek bir çalışma olacak.” ifadelerini kullandı.

Editör: Servet GÖKÇEK